2 Νοεμβρίου 2011

Υπογράφτηκε το μνημόνιο

Εστω και με καθυστέρηση κάποιων ημερών, αφού προέκυψαν κάποια νομικά θέματα, τα οποία και ξεπεράστηκαν υπογράφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης το μνημόνιο συμφωνίας ανάμεσα στους δικηγόρους του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Τζίγκερ στον Σαουδάραβα Πρίγκιπα.

Οι δύο πλευρές είχαν δώσει τα χέρια από την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο κάποια θέματα νομικής φύσεως, τα οποία βγήκαν στην επιφάνεια καθυστέρησαν για λίγες μέρες την υπογραφή του Memorandum Of Understanding, γεγονός που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης (2/11) στη συνάντηση που είχαν οι νομικοί εκπρόσωποι (Πάνος Πετρόπουλος-Λεωνίδας Γεωργόπουλος) των δύο πλευρών.

Πλέον, το επόμενο βήμα είναι η έναρξη του νομικού και οικονομικού ελέγχου της ΠΑΕ από το νομικό επιτελείο των Πρίγκιπα, που θα ξεκινήσει την Παρασκευή (4/11) και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδες. Πέρα από τα στοιχεία της ΠΑΕ, έλεγχος φυσικά θα γίνει από πλευράς του Σαουδάραβα και στην ΓΗΠΕΛ, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, καθώς το γήπεδο παίζει τεράστιο ρόλο στην επένδυση του Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Παράλληλα, την Παρασκευή (4/11) η προγραμματισμένη Γ.Σ. θα αναβληθεί, λόγω μη απαρτίας, ώστε στο απογευματινό Δ.Σ. να οριστεί νέα ημερομηνία προς τα τέλη του μήνα (28 ή 29 Νοεμβρίου), όταν και θα έχει ολοκληρωθεί ο νομικός και οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ, ούτως ώστε να δώσει το παρών ο Πρίγκιπας ως ο νέος μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, έχοντας καταθέσει τα 15 εκατ. ευρώ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου σε ειδικό λογαριασμό που θα ανοιχτεί σε τράπεζα και θα συνδεθεί με την πράσινη ΠΑΕ, αλλά θα μπορούν να απεγκλωβιστούν όταν ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου