28 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση Θύρας 13

Μετά και από την τελευταία του ενέργεια, ο απερχόμενος Δήμαρχος Αθηναίων αποτελεί και επίσημα εχθρό όχι μόνο δικό μας αλλά και ολόκληρου του Παναθηναϊκού κόσμου. Χωρίς κανένα λόγο, λοιπόν, ζητάει ο κ. καμίνης να μην γίνει δεκτή η αίτηση ακυρώσεως που έκανε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός κατά του προεδρικού διατάγματος. Με λίγα λόγια ο εν λόγω κύριος στρέφεται κατά του Παναθηναικού σε μία αντιδικία που δεν έχει καμία σχέση με το Δήμο και ζητά να ισχύσει το να ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ. Και όλα αυτά για να λειτουργήσει το εμπορικό κέντρο του βωβού που αν δεν ήταν αυτό, θα είχαμε ήδη, εδώ και πολλά χρόνια ένα υπερσύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναικός προστατεύει τα συμφέροντα του Αθλητικού μας Ομίλου και μόνο. Εσείς κ.καμίνη ποιού συμφέροντα εξυπηρετείτε; Μήπως αυτών που κατασκεύασαν το εμπορικό κέντρο που ακόμα δεν έχει λειτουργήσει; Ή μήπως των πρώην μεγαλομετόχων και των φίλων τους των πολιτικών που έχουν αγοράσει οικόπεδα γύρω από την έκταση με σκοπό να βγάλουν χρήματα από την εκμετάλλευση του γηπέδου; Ο κόσμος του Παναθηναϊκού κύριε καμίνη θέλει καινούργιο υπερσύγχρονο γήπεδο στη Λεωφόρο και όχι πισίνα και γυμναστήριο στο Βοτανικό. Οι μόνοι που θέλουν να πάνε εκεί είναι όσοι θέλουν να ανεβάσουν την αξία των οικοπέδων τους γύρω γύρω από τη συγκεκριμένη έκταση. Επαναλαμβάνουμε για να καταλάβουν όλοι ότι το γήπεδο θα είχε γίνει προ πολλού αν δεν ήτανε το θέμα του εμπορικού κέντρου.

Οι εκλογές έρχονται και όλοι ξέρουμε τι πρέπει να ψηφίσουμε. Μαύρο σε αυτούς που στρέφονται ενάντια στον Παναθηναϊκό και εξυπηρετούν τα συμφέροντα τρίτων. Για πρώτη φορά στην ιστορία ο κόσμος του Συλλόγου έχει τόσο μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει σε όλους πόσο μεγάλη δύναμη έχει και στα κέντρα των αποφάσεων. Άλλες ομάδες μπορεί να έχουν πολιτικούς, βουλευτές και αρχηγούς κομμάτων που τους κάνουν τα χατίρια. Εμείς έχουμε πλέον το δικό μας όπλο στις εκλογές και ονομάζεται Παναθηναϊκό Κίνημα. Ο μόνος πολιτικός φορέας ο οποίος πραγματικά θα νοιαστεί για την ομάδα μας και μόνο. Η ψήφος μας είναι το μεγαλύτερο μας όπλο. Η 18η και η 25η Μαΐου είναι κοντά.

Να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά μέχρι τότε.

ΠΑΝ.ΚΙ. για γηπεδικό

Το χρονικό του εγκλήματος

Επειδή η παραπληροφόρηση από την πλευρά του Κου Καμίνη συνεχίζεται, νιώθουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τον κόσμο του Συλλόγου για τα εξής:

2006: Νόμος διπλής ανάπλασης (3481/06)
Ποδοσφαιρικό γήπεδο εώς 40.000 και εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη ίδιες με τις υπάρχουσες ( κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών 8-10.000)

2008: Απόφαση ΣΤΕ ( λόγω προσφυγής ΣΥΡΙΖΑ) κρίνεται αντισυνταγματικός ο 3481/06.

2011: Νόμος Μπιρμπίλη ( 3983/11 ).Καταργεί τον Νόμο της διπλής ανάπλασης εκτός από την διάταξη που χαρακτηρίζει χώρο πρασίνου την Λεωφόρο.

Το Άρθρο 4 του συγκεκριμένου Νόμου αναφέρει :
Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων ΠΛΗΝ του γηπέδου ποδοσφαίρου είναι η ολοκλήρωση της κατεδάφισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Απο τό 03/11-03/12 ο Δήμος Αθηναίων ( Καμίνης) εκμεταλλεύεται το διοικητικό κενό στον Α.Ο. και αμφισβητώντας για πρώτη φορά το ιδιοκτησιακό της Λεωφόρου προχωράει στην υλοποίηση του έργου χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Α.Ο.
Τον 05/12 η τότε διοίκηση Μακρόπουλου, σε συνάντηση με τον Κο Καμίνη και τον ΟΡΣΑ, προσπαθεί να γίνει νέα συμφωνία για να καλυφθούν οι ανάγκες του Α.Ο.
Η συμφωνία παρ’όλες τις υποσχέσεις δεν έγινε ποτέ.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Νόμος Μπιρμπίλη είχε ως βασική προϋπόθεση την έκδοση Προεδρικού διατάγματος για να αποφύγει νέες προσφυγές.
Το 02/13 ψηφίζεται ο Νόμος 4117/13, που επιτρέπει την υλοποίηση κάποιων έργων στην Λεωφόρο, και καταργεί το άρθρο 4 που προϋποθέτει το γκρέμισμα της Λεωφόρου δίνοντας της  5ετή διορία ζωής.

Και ω του θαύματος, στις 14/05/13 εκδίδεται το Προεδρικό διάταγμα του Νόμου Μπιρμπίλη, το οποίο επαναφέρει τις καταργηθείσες διατάξεις, και το Άρθρο 4 που γκρεμίζει την Λεωφόρο ανεξάρτητα από την ολοκλήρωση της κατασκευής νέου Ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Ο Α.Ο. με νέα Διοίκηση προσφεύγει κατά του Προεδρικού Διατάγματος του Νόμου Μπιρμπίλη, για να διασφαλίσει το μοναδικό περουσιακό του στοιχείο, καθώς και την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων του Α.Ο.

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου ο Δήμος Αθηναίων στρέφεται κατά της αίτησης ακύρωσης του Α.Ο., με μοναδικό επιχείρημα όπως προκύπτει απο την αίτηση του ότι το γήπεδο της Λεωφόρου δεν ανήκει στον Ερασιτέχνη, αλλά στο Δήμο Αθηναίων άρα ο Α.Ο. δεν έχει ένομο συμφέρον να προσφύγει κατά του Προεδρικού Διατάγματος.

Το επιχείρημα αυτό προκύπτει και από τις χθεσινές του δηλώσεις, τονίζοντας ότι< Επιτρέπει>, δηλαδή μας κάνει χάρη που χρησιμοποιούμε το γήπεδο και τις εγκαταστάσεις της Λεωφόρου.

Τα συμπεράσματα στον κόσμο της ομάδας και στους Δημότες Αθηναίων.

Ήττα στο Μιλάνο

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 77-75 από την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία, για την 8 αγωνιστική του τοπ-16 της Ευρωλίγκας.

Δεκάλεπτα: 19-13,  41-26, 59-49, 77-75

ΕΑ7 Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Τζεντίλε 8, Τσερέλα 8, Μέλι 3, Χάκετ 5, Κανγκούρ, Λάνγκφορντ 18, Σάμιουελς 16, Λαβάλ 2, Μος 7, Τζέρελς 10

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 7, Φώτσης 10, Ούκιτς 2, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 21, Παππάς 2, Ματσιούλις 5, Ράιτ 17

27 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση ΠΑΕ

Η Λεωφόρος ανήκει στον μεγαλύτερο ελληνικό Σύλλογο.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει πολλάκις και σε όλους τους τόνους ξεκαθαρίσει πως το γήπεδο της Λεωφόρου ανήκει στον μεγαλύτερο ελληνικό Σύλλογο.

Για το λόγο αυτό άλλωστε επιστρέψαμε εκεί το καλοκαίρι, ενώ ήδη βρίσκονται προ των πυλών οι εργασίες για την αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου.

Ως εκ τούτου δεν μπαίνουμε σε καμία διαδικασία συζήτησης περί αμφισβήτησης της κυριότητας του «σπιτιού μας».

Ανακοίνωση Ερασιτέχνη

Σχετικά με την παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων υπέρ του κύρους του από 29/4/2013 Προεδρικού Διατάγματος και κατά της αίτησης απόρριψής του από τον Παναθηναϊκό Α.Ο, ο Παναθηναϊκός Α.Ο δηλώνει τα εξής:

Σύμφωνα με το Νόμο 4117/2013, η Διπλή Ανάπλαση προβλέπει την κατεδάφιση του γηπέδου «Απ. Νικολαΐδης» μετά την ολοκλήρωση και λειτουργία σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου και εγκαταστάσεων των λοιπών τμημάτων του Ομίλου στην περιοχή του Βοτανικού.

Με το από 14/5/2013 Προεδρικό Διάταγμα εγκρίνεται ο παραπάνω Νόμος χωρίς όμως να περιλαμβάνεται η ισχύουσα διάταξη, δηλαδή, ότι το υφιστάμενο γήπεδο του Παναθηναϊκού Α.Ο επί της Λ. Αλεξάνδρας θα λειτουργεί νόμιμα μέχρι την έκδοση άδεια λειτουργίας του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό. Αντίθετα, ορίζεται η κατεδάφισή του αποκλειστικά και μόνο με την αποπεράτωση των υπόλοιπων εγκαταστάσεων του Ομίλου (κλειστό γυμναστήριο, κολυμβητήριο).

Δεν κατανοούμε, λοιπόν, την αντίθεση του Δήμου Αθηναίων στο δίκαιο αίτημα του Παναθηναϊκού Α.Ο, το οποίο είναι να εφαρμοστεί απλά ο ισχύων νόμος, δηλαδή, την κατεδάφιση του γηπέδου «Απ. Νικολαΐδης», μόνο με την παράδοση προς λειτουργία του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό συμπεριλαμβανομένων των υπολοίπων εγκαταστάσεων του Ομίλου.

Κλείνοντας, αν και η Διπλή Ανάπλαση είναι Νόμος του κράτους και ο Παναθηναϊκός σέβεται τους Νόμους, η πεποίθησή μας είναι ότι αυτή είναι πια μια ουτοπία. Θέση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου είναι να χτιστεί το νέο γήπεδο στη Λεωφόρο και θα κάνουμε τα πάντα για να πραγματοποιηθεί αυτό.

Βόλλεϋ γυναικών

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για το final four του Κυπέλλου βόλλεϋ γυναικών που θα διεξαχθεί στη Πύλο το διήμερο 29-30 Μαρτίου.

Σε νοκ άουτ αγώνα επικρατήσαμε 3-0 σετ του Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη.

Τα σετ: 19-25, 16-25, 25-27

 

24 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση ΠΑΝ.ΚΙ.

Για μια ακόμα Κυριακή συνεχίστηκε η συντεταγμένη επίθεση κατά του Παναθηναϊκού από το πολυπλόκαμο σύστημα κατασκευής μόνιμου πρωταθλητή.
Σε ένα κατάμεστο γήπεδο, ίσως το μοναδικό γεμάτο γήπεδο της Σούπερ Λίγκας, χιλιάδες φίλαθλοι, ανάμεσα τους εκατοντάδες γονείς με μικρά παιδιά, είδαν για μια ακόμα φορά την ομάδα μας να αντιμετωπίζεται τόσο προκλητικά, χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς κανένα σεβασμό στην ιστορία της και την προσφορά της στον Ελληνικό αθλητισμό, σε μια ακόμα κατάφωρη επίδειξη ωμής δύναμης και αδικίας.
Και αν αυτά που συνέβησαν μέσα στο γήπεδο είναι ο ορισμός της επίδειξης ισχύος του διεφθαρμένου συστήματος που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, η συνέχεια εκτός γηπέδου ήταν ακόμα πιο τραγική.
Για μια ακόμα φορά η Ελληνική Αστυνομία  και αυτοί που τη διοικούν έστειλαν το μήνυμα «ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ» – ένα μήνυμα που δεν έχει την παραμικρή σχέση με τους κανόνες που πρέπει να ισχύουν σε μια δημοκρατική χώρα, αλλά παραπέμπει σε σκοτεινά, ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Πως να εξηγηθεί αλλιώς η βίαιη αντίδραση κατά μερίδας  φιλάθλων που έκαναν το λάθος να διαμαρτυρηθούν ΕΙΡΗΝΙΚΑ έξω από τη Θύρα 10 για όσα βίωσαν για πολλοστή φορά μέσα στο σπίτι μας;
Δακρυγόνα, ξύλο αδιακρίτως, παιδάκια να κλαίνε, γονείς να τρέχουν πανικόβλητοι, άντρες των ΜΑΤ να προκαλούν με χυδαίες εκφράσεις τον κόσμο, να εισέρχονται στον ιστορικό Τάφο του Ινδού κάνοντας επίδειξη δύναμης – και όλα αυτά χωρίς καμιά απολύτως πρόκληση.
Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές ότι ανάλογες συμπεριφορές δημιουργούν κύματα δικαιολογημένης οργής.
Κύριοι ανευθυνοϋπεύθυνοι της πολιτικής, του αθλητισμού, της αθλητικής δικαιοσύνης και της δημόσιας τάξης προκαλεί  ΑΗΔΙΑ ο τρόπος που καλύπτετε και προστατεύετε το διεφθαρμένο σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Προκαλεί οργή το γεγονός ότι συμπεριφέρεστε έτσι στον μεγαλύτερο σε μέγεθος και ιστορία Σύλλογο της χώρας – όποια κι αν είναι τα προβλήματα που έχει. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΕΥΝΟΙΑ, ΖΗΤΑΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ!
Ξεχνάτε ότι με αυτές τις συμπεριφορές προκαλείτε ΜΕΝΟΣ, όχι μόνο στους 15.000 που κάθε Κυριακή έρχονται να χαρούν την ομάδα μας στη Λεωφόρο αλλά σε 3 εκατομμύρια φιλάθλους του Παναθηναϊκού σε όλη την Ελλάδα – και ακόμα και σε κάθε άνθρωπο που μπορεί να μην είναι Παναθηναϊκός, έχει όμως μέσα του στοιχειωδώς το αίσθημα της δικαιοσύνης.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έφτασε στα όρια του.
Δε σας αντέχει, δε σας ανέχεται, δε σας αναγνωρίζει. ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Δώστε  τέλος στη φαρσοκωμωδία  τώρα!

Διαφορετικά, αργά η γρήγορα το ποτάμι οργής και αγανάκτησης θα σας πνίξει και  οι μοναδικοί υπεύθυνοι θα είστε εσείς, Πολιτεία, ΕΠΟ, ΕΛ.ΑΣ., αθλητική δικαιοσύνη!

Νίκη με Πανιώνιο

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο κλειστό της Νέας Σμύρνης από τον Πανιώνιο με το τελικό 64-69, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.

Δεκάλεπτα: 10-10, 23-26, 38-43, 64-69

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ, Ντούβνιακ, Κάρτερ, Μίλμπουρν, Αθανασούλας, Μπατής, Σκορδίλης, Λάνγκφορντ, Μισέλ, Σίμτσακ, Κυρίτσης, Σαλούστρος

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Φώτσης 7, Ούκιτς 2, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6, Παππάς 8, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 12, Ράιτ 9


Χ με Εργοτέλη

Με προκλητική διαιτησία από τον Δελφάκη και καραγκιοζιλίκια από τους παίχτες του Εργοτέλη (γνωστό παράρτημα του γαύρου), ο Παναθηναϊκός άφησε 2 βαθμούς στη Λεωφόρο, παραχωρόντας 1-1 στους κρητικούς. Προγηθήκαμε με τον Πράνιτς και ισοφάρισε ο Μπαντιμπανγκά.

Ερασιτέχνης

Έκτη συνεχόμενη νίκη για το αντρικό βόλλεϋ του Παναθηναϊκού με 3-0 επί της Λαμίας στην Κυψέλη.
Τα σετ: 25-22, 30-28, 25-23

Στο γυναικείο βόλλεϋ επικρατήσαμε των Μακεδόνων Αξιού με 3-0 σετ στην Κυψέλη.
Τα σετ: 25-18, 27-25, 25-15

Στο γυναικείο μπάσκετ χάσαμε 66-55 από το Ελληνικό εκτός έδρας και είμαστε στην 3η θέση.

Στο πόλο επικρατήσαμε του Νηρέα Λαμίας με 14-8 εντός έδρας.

Στο ράγκμπι χάσαμε 5-0 από τους Άττικα Σπρινγκμποξ στη Λεωφόρο.

 

21 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ράιτ στα πράσινα

Ο Ζακ Ράιτ γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1985 στο Όστιν του Τέξας και είναι 1.88. Αγωνίστηκε στο κολλέγιο UALR (2003-06) και στο Σέντραλ Μισούρι Στέιτ (2006-07). Άφησε τις ΗΠΑ για την Ευρώπη το 2007, όταν πήγε στη Γερμανία και την Μπράουνσβάιγκ στη Β’ Κατηγορία. Ακολούθησαν οι Σαλόν (2008-09, Γαλλία), ΛεΜαν (2009-10, Γαλλία), Λιμόζ (2010-11, Γαλλία), Ρέθυμνο (2011-12, Ελλάδα), Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ (Μάρτιος 2012, Κροατία), Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (2012-13, Ρωσία), Μπάμπεργκ (2013-14, Γερμανία). Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Κροατίας με την Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ το 2012, ενώ έχει και την υπηκοότητα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα της χώρας στο Ευρωμπάσκετ 2013.

20 Φεβρουαρίου 2014

Πούτσα στο γαύρο

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη από τον Ολυμπιακό για μία ακόμη φορά φέτος. Αυτή τη φορά για την Ευρωλίγκα και την 7η αγωνιστική του Top16 με το τελικό 66-62 στο ΟΑΚΑ.

Δεκάλεπτα: 19-18, 35-33, 47-47, 66-62

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Κάρι 4, Φώτσης 3, Ούκιτς 14, Λάσμε 18, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 7, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2, Ντάνστον 6, Σπανούλης 6, Περπέρογλου 12, Σλούκας 5, Κόλινς 2, Σίμονς 2, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 6, Κατσίβελης 3, Λοτζέσκι 6

Ανακοίνωση ΠΑΕ - ΚΑΕ

Ανακοίνωση ΠΑΕ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Με κίνητρο την κοινή αγάπη και το συμφέρον του Παναθηναϊκού, συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης (20/2/2014) ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Γιάννης Αλαφούζος και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Το περιεχόμενο της συζήτησης αφορούσε σε ζητήματα που είχαν προκύψει προσφάτως όπως και θέματα συνεργασίας αλλά κι ενίσχυσης της ομάδας.

Συγκεκριμένα:

• Κάθε μία από τις δύο πλευρές έλαβε ικανοποιητικές εξηγήσεις σχετικά με πρόσφατα γεγονότα τα οποία- όπως συμφωνήθηκε- δεν θα είναι αποδεκτά από εδώ και στο εξής, ενώ υπήρξε δέσμευση ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβούν. Η κοινή αγάπη για τον Παναθηναϊκό είναι ικανή από μόνη της να οδηγήσει στο να ξεχαστούν όσα προηγήθηκαν.
• Συμφωνήθηκε ότι από το καλοκαίρι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ.Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα ενισχύσει οικονομικά την ΠΑΕ , χωρίς να αγοράσει μετοχές ή ποσοστό στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά θα συνδράμει σημαντικά με ένα ποσό το οποίο θα κατατεθεί μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι θα είναι ευπρόσδεκτη κάθε μορφή βοήθειας από την πλευρά του κ. Γιαννακόπουλου.
• Συζητήθηκε διεξοδικά το ενδεχόμενο συμπόρευσης των δύο προέδρων στο χώρο των Media με δεδομένο ότι αμφότεροι δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα.
• Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Γιάννης Αλαφούζος δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εμπλοκή στην εταιρεία από ανθρώπους οι οποίοι κατά το παρελθόν ηγήθηκαν της πολυμετοχικότητας.
• Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε ειλικρινείς εξηγήσεις σε ό,τι αφορά στο θέμα των ξένων επενδυτών και ανέλυσε τα αίτια εκείνα που προέκυψαν και τα οποία τελικά δεν καθιστούν- στην παρούσα χρονική στιγμή τουλάχιστον - πρόσφορο το έδαφος για επένδυση.
• Οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε περαιτέρω ειλικρινή συνεργασία μεταξύ τους με γνώμονα το καλό του συλλόγου που αγαπούν εκατομμύρια φιλάθλων σε όλο τον κόσμο.

Κύπελλο βόλλεϋ

Σε νοκ άουτ αγώνα για τους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος στο βόλλεϋ οι άνδρες του Παναθηναϊκού χάσανε από την Κηφισιά με 3-0 σετ εκτός έδρας.

Τα σετ: 25-23, 28-26, 25-15

19 Φεβρουαρίου 2014

Καλαφάτης

Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας, ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού Γεώργιος Καλαφάτης.

O ιδρυτής του συλλόγου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1890 και σε νεαρή ηλικία εντάχτηκε ως αθλητής στίβου αρχικά στον Εθνικό Γ.Σ. και στη συνέχεια στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

Η πρώτη επαφή του με το ποδόσφαιρο πραγματοποιήθηκε στη Μεσολυμπιάδα που διεξήχθη το 1906 στην Αθήνα. Από τότε το νεοεμφανιζόμενο άθλημα έγινε έμμονη ιδέα για το νεαρό Εξαρχιώτη, που προσπάθησε να πείσει τους διοικούντες τον Πανελλήνιο να διατηρήσουν την ποδοσφαιρική ομάδα που διέλυσαν ύστερα από κάποια ατυχή αποτελέσματα.

Η άρνησή τους, σε συνδυασμό με τη δική του επιμονή, τον έκαναν να αποχωρήσει από τον Πανελλήνιο και το Φεβρουάριο του 1908 –έχοντας τη συμπαράσταση αρκετών συναθλητών του στο σύλλογο της Κυψέλης– ίδρυσε τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αθηνών. Τον πρόγονο του Παναθηναϊκού…

Ο Καλαφάτης αποτέλεσε το στυλοβάτη του συλλόγου στα πρώτα δύσκολα χρόνια της δράσης του, έχοντας τεράστια συμβολή στην οργάνωση, τη σταθεροποίηση και την πρόοδό του. Από τον Π.Ο.Α. στον Π.Π.Ο., στον Π.Π.Α.Ο. και στον Π.Α.Ο.

Με δικές του πρωτοβουλίες ο σύλλογος εντόπισε το 1921 την «Περιβόλα» των Αμπελοκήπων, όπου μετά από μεγάλες προσπάθειες κατασκευάστηκε το ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Ο Καλαφάτης ήταν εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, μέλος της Εθνικής ομάδας στους Διασυμμαχικούς Αγώνες στο Παρίσι το 1919 και στην Ολυμπιάδα της Αμβέρσας το 1920. Η ποδοσφαιρική καριέρα του ολοκληρώθηκε το 1923. Αργότερα διατέλεσε προπονητής της Εθνικής ομάδας, ενώ επί σειρά ετών είχε συμβουλευτικό ρόλο στη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διδασκαλείου Γυμναστικής, υπήρξε έφεδρος ανθυπίατρος του ελληνικού στρατού.

Το 1922 έγινε μόνιμος ανθυποπλοίαρχος στο Ναυτικό, απ’ όπου αποστρατεύτηκε με το βαθμό του υποναύαρχου.

Ο Γεώργιος Καλαφάτης πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 1964. Τη χρονιά που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε αήττητος το Πρωτάθλημα Ελλάδας.


Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας, ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού Γεώργιος Καλαφάτης
O ιδρυτής του συλλόγου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1890 και σε νεαρή ηλικία εντάχτηκε ως αθλητής στίβου αρχικά στον Εθνικό Γ.Σ. και στη συνέχεια στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.
Η πρώτη επαφή του με το ποδόσφαιρο πραγματοποιήθηκε στη Μεσολυμπιάδα που διεξήχθη το 1906 στην Αθήνα. Από τότε το νεοεμφανιζόμενο άθλημα έγινε έμμονη ιδέα για το νεαρό Εξαρχιώτη, που προσπάθησε να πείσει τους διοικούντες τον Πανελλήνιο να διατηρήσουν την ποδοσφαιρική ομάδα που διέλυσαν ύστερα από κάποια ατυχή αποτελέσματα.
Η άρνησή τους, σε συνδυασμό με τη δική του επιμονή, τον έκαναν να αποχωρήσει από τον Πανελλήνιο και το Φεβρουάριο του 1908 –έχοντας τη συμπαράσταση αρκετών συναθλητών του στο σύλλογο της Κυψέλης– ίδρυσε τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αθηνών. Τον πρόγονο του Παναθηναϊκού…
Ο Καλαφάτης αποτέλεσε το στυλοβάτη του συλλόγου στα πρώτα δύσκολα χρόνια της δράσης του, έχοντας τεράστια συμβολή στην οργάνωση, τη σταθεροποίηση και την πρόοδό του. Από τον Π.Ο.Α. στον Π.Π.Ο., στον Π.Π.Α.Ο. και στον Π.Α.Ο.
Με δικές του πρωτοβουλίες ο σύλλογος εντόπισε το 1921 την «Περιβόλα» των Αμπελοκήπων, όπου μετά από μεγάλες προσπάθειες κατασκευάστηκε το ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Ο Καλαφάτης ήταν εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, μέλος της Εθνικής ομάδας στους Διασυμμαχικούς Αγώνες στο Παρίσι το 1919 και στην Ολυμπιάδα της Αμβέρσας το 1920. Η ποδοσφαιρική καριέρα του ολοκληρώθηκε το 1923. Αργότερα διατέλεσε προπονητής της Εθνικής ομάδας, ενώ επί σειρά ετών είχε συμβουλευτικό ρόλο στη διοίκηση του Παναθηναϊκού.
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διδασκαλείου Γυμναστικής, υπήρξε έφεδρος ανθυπίατρος του ελληνικού στρατού.
Το 1922 έγινε μόνιμος ανθυποπλοίαρχος στο Ναυτικό, απ’ όπου αποστρατεύτηκε με το βαθμό του υποναύαρχου.
Ο Γεώργιος Καλαφάτης πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 1964. Τη χρονιά που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε αήττητος το Πρωτάθλημα Ελλάδας.
- See more at: http://www.paomprosta.gr/el/content/georgios-kalafatis#sthash.LCd7OV7i.dpufΣήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας, ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού Γεώργιος Καλαφάτης O ιδρυτής του συλλόγου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1890 και σε νεαρή ηλικία εντάχτηκε ως αθλητής στίβου αρχικά στον Εθνικό Γ.Σ. και στη συνέχεια στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

Η πρώτη επαφή του με το ποδόσφαιρο πραγματοποιήθηκε στη Μεσολυμπιάδα που διεξήχθη το 1906 στην Αθήνα. Από τότε το νεοεμφανιζόμενο άθλημα έγινε έμμονη ιδέα για το νεαρό Εξαρχιώτη, που προσπάθησε να πείσει τους διοικούντες τον Πανελλήνιο να διατηρήσουν την ποδοσφαιρική ομάδα που διέλυσαν ύστερα από κάποια ατυχή αποτελέσματα.

Η άρνησή τους, σε συνδυασμό με τη δική του επιμονή, τον έκαναν να αποχωρήσει από τον Πανελλήνιο και το Φεβρουάριο του 1908 –έχοντας τη συμπαράσταση αρκετών συναθλητών του στο σύλλογο της Κυψέλης– ίδρυσε τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αθηνών. Τον πρόγονο του Παναθηναϊκού…

Ο Καλαφάτης αποτέλεσε το στυλοβάτη του συλλόγου στα πρώτα δύσκολα χρόνια της δράσης του, έχοντας τεράστια συμβολή στην οργάνωση, τη σταθεροποίηση και την πρόοδό του. Από τον Π.Ο.Α. στον Π.Π.Ο., στον Π.Π.Α.Ο. και στον Π.Α.Ο.

Με δικές του πρωτοβουλίες ο σύλλογος εντόπισε το 1921 την «Περιβόλα» των Αμπελοκήπων, όπου μετά από μεγάλες προσπάθειες κατασκευάστηκε το ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Ο Καλαφάτης ήταν εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, μέλος της Εθνικής ομάδας στους Διασυμμαχικούς Αγώνες στο Παρίσι το 1919 και στην Ολυμπιάδα της Αμβέρσας το 1920. Η ποδοσφαιρική καριέρα του ολοκληρώθηκε το 1923. Αργότερα διατέλεσε προπονητής της Εθνικής ομάδας, ενώ επί σειρά ετών είχε συμβουλευτικό ρόλο στη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διδασκαλείου Γυμναστικής, υπήρξε έφεδρος ανθυπίατρος του ελληνικού στρατού.

Το 1922 έγινε μόνιμος ανθυποπλοίαρχος στο Ναυτικό, απ’ όπου αποστρατεύτηκε με το βαθμό του υποναύαρχου.

Ο Γεώργιος Καλαφάτης πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 1964. Τη χρονιά που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε αήττητος το Πρωτάθλημα Ελλάδας.
Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας, ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού Γεώργιος Καλαφάτης
O ιδρυτής του συλλόγου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1890 και σε νεαρή ηλικία εντάχτηκε ως αθλητής στίβου αρχικά στον Εθνικό Γ.Σ. και στη συνέχεια στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.
Η πρώτη επαφή του με το ποδόσφαιρο πραγματοποιήθηκε στη Μεσολυμπιάδα που διεξήχθη το 1906 στην Αθήνα. Από τότε το νεοεμφανιζόμενο άθλημα έγινε έμμονη ιδέα για το νεαρό Εξαρχιώτη, που προσπάθησε να πείσει τους διοικούντες τον Πανελλήνιο να διατηρήσουν την ποδοσφαιρική ομάδα που διέλυσαν ύστερα από κάποια ατυχή αποτελέσματα.
Η άρνησή τους, σε συνδυασμό με τη δική του επιμονή, τον έκαναν να αποχωρήσει από τον Πανελλήνιο και το Φεβρουάριο του 1908 –έχοντας τη συμπαράσταση αρκετών συναθλητών του στο σύλλογο της Κυψέλης– ίδρυσε τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αθηνών. Τον πρόγονο του Παναθηναϊκού…
Ο Καλαφάτης αποτέλεσε το στυλοβάτη του συλλόγου στα πρώτα δύσκολα χρόνια της δράσης του, έχοντας τεράστια συμβολή στην οργάνωση, τη σταθεροποίηση και την πρόοδό του. Από τον Π.Ο.Α. στον Π.Π.Ο., στον Π.Π.Α.Ο. και στον Π.Α.Ο.
Με δικές του πρωτοβουλίες ο σύλλογος εντόπισε το 1921 την «Περιβόλα» των Αμπελοκήπων, όπου μετά από μεγάλες προσπάθειες κατασκευάστηκε το ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Ο Καλαφάτης ήταν εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, μέλος της Εθνικής ομάδας στους Διασυμμαχικούς Αγώνες στο Παρίσι το 1919 και στην Ολυμπιάδα της Αμβέρσας το 1920. Η ποδοσφαιρική καριέρα του ολοκληρώθηκε το 1923. Αργότερα διατέλεσε προπονητής της Εθνικής ομάδας, ενώ επί σειρά ετών είχε συμβουλευτικό ρόλο στη διοίκηση του Παναθηναϊκού.
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διδασκαλείου Γυμναστικής, υπήρξε έφεδρος ανθυπίατρος του ελληνικού στρατού.
Το 1922 έγινε μόνιμος ανθυποπλοίαρχος στο Ναυτικό, απ’ όπου αποστρατεύτηκε με το βαθμό του υποναύαρχου.
Ο Γεώργιος Καλαφάτης πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 1964. Τη χρονιά που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε αήττητος το Πρωτάθλημα Ελλάδας.
- See more at: http://www.paomprosta.gr/el/content/georgios-kalafatis#sthash.LCd7OV7i.dpuf
Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας, ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού Γεώργιος Καλαφάτης
O ιδρυτής του συλλόγου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1890 και σε νεαρή ηλικία εντάχτηκε ως αθλητής στίβου αρχικά στον Εθνικό Γ.Σ. και στη συνέχεια στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.
Η πρώτη επαφή του με το ποδόσφαιρο πραγματοποιήθηκε στη Μεσολυμπιάδα που διεξήχθη το 1906 στην Αθήνα. Από τότε το νεοεμφανιζόμενο άθλημα έγινε έμμονη ιδέα για το νεαρό Εξαρχιώτη, που προσπάθησε να πείσει τους διοικούντες τον Πανελλήνιο να διατηρήσουν την ποδοσφαιρική ομάδα που διέλυσαν ύστερα από κάποια ατυχή αποτελέσματα.
Η άρνησή τους, σε συνδυασμό με τη δική του επιμονή, τον έκαναν να αποχωρήσει από τον Πανελλήνιο και το Φεβρουάριο του 1908 –έχοντας τη συμπαράσταση αρκετών συναθλητών του στο σύλλογο της Κυψέλης– ίδρυσε τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αθηνών. Τον πρόγονο του Παναθηναϊκού…
Ο Καλαφάτης αποτέλεσε το στυλοβάτη του συλλόγου στα πρώτα δύσκολα χρόνια της δράσης του, έχοντας τεράστια συμβολή στην οργάνωση, τη σταθεροποίηση και την πρόοδό του. Από τον Π.Ο.Α. στον Π.Π.Ο., στον Π.Π.Α.Ο. και στον Π.Α.Ο.
Με δικές του πρωτοβουλίες ο σύλλογος εντόπισε το 1921 την «Περιβόλα» των Αμπελοκήπων, όπου μετά από μεγάλες προσπάθειες κατασκευάστηκε το ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Ο Καλαφάτης ήταν εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, μέλος της Εθνικής ομάδας στους Διασυμμαχικούς Αγώνες στο Παρίσι το 1919 και στην Ολυμπιάδα της Αμβέρσας το 1920. Η ποδοσφαιρική καριέρα του ολοκληρώθηκε το 1923. Αργότερα διατέλεσε προπονητής της Εθνικής ομάδας, ενώ επί σειρά ετών είχε συμβουλευτικό ρόλο στη διοίκηση του Παναθηναϊκού.
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διδασκαλείου Γυμναστικής, υπήρξε έφεδρος ανθυπίατρος του ελληνικού στρατού.
Το 1922 έγινε μόνιμος ανθυποπλοίαρχος στο Ναυτικό, απ’ όπου αποστρατεύτηκε με το βαθμό του υποναύαρχου.
Ο Γεώργιος Καλαφάτης πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 1964. Τη χρονιά που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε αήττητος το Πρωτάθλημα Ελλάδας.
- See more at: http://www.paomprosta.gr/el/content/georgios-kalafatis#sthash.LCd7OV7i.dpuf
Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας, ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού Γεώργιος Καλαφάτης
O ιδρυτής του συλλόγου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1890 και σε νεαρή ηλικία εντάχτηκε ως αθλητής στίβου αρχικά στον Εθνικό Γ.Σ. και στη συνέχεια στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.
Η πρώτη επαφή του με το ποδόσφαιρο πραγματοποιήθηκε στη Μεσολυμπιάδα που διεξήχθη το 1906 στην Αθήνα. Από τότε το νεοεμφανιζόμενο άθλημα έγινε έμμονη ιδέα για το νεαρό Εξαρχιώτη, που προσπάθησε να πείσει τους διοικούντες τον Πανελλήνιο να διατηρήσουν την ποδοσφαιρική ομάδα που διέλυσαν ύστερα από κάποια ατυχή αποτελέσματα.
Η άρνησή τους, σε συνδυασμό με τη δική του επιμονή, τον έκαναν να αποχωρήσει από τον Πανελλήνιο και το Φεβρουάριο του 1908 –έχοντας τη συμπαράσταση αρκετών συναθλητών του στο σύλλογο της Κυψέλης– ίδρυσε τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αθηνών. Τον πρόγονο του Παναθηναϊκού…
Ο Καλαφάτης αποτέλεσε το στυλοβάτη του συλλόγου στα πρώτα δύσκολα χρόνια της δράσης του, έχοντας τεράστια συμβολή στην οργάνωση, τη σταθεροποίηση και την πρόοδό του. Από τον Π.Ο.Α. στον Π.Π.Ο., στον Π.Π.Α.Ο. και στον Π.Α.Ο.
Με δικές του πρωτοβουλίες ο σύλλογος εντόπισε το 1921 την «Περιβόλα» των Αμπελοκήπων, όπου μετά από μεγάλες προσπάθειες κατασκευάστηκε το ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Ο Καλαφάτης ήταν εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, μέλος της Εθνικής ομάδας στους Διασυμμαχικούς Αγώνες στο Παρίσι το 1919 και στην Ολυμπιάδα της Αμβέρσας το 1920. Η ποδοσφαιρική καριέρα του ολοκληρώθηκε το 1923. Αργότερα διατέλεσε προπονητής της Εθνικής ομάδας, ενώ επί σειρά ετών είχε συμβουλευτικό ρόλο στη διοίκηση του Παναθηναϊκού.
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διδασκαλείου Γυμναστικής, υπήρξε έφεδρος ανθυπίατρος του ελληνικού στρατού.
Το 1922 έγινε μόνιμος ανθυποπλοίαρχος στο Ναυτικό, απ’ όπου αποστρατεύτηκε με το βαθμό του υποναύαρχου.
Ο Γεώργιος Καλαφάτης πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 1964. Τη χρονιά που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε αήττητος το Πρωτάθλημα Ελλάδας.
- See more at: http://www.paomprosta.gr/el/content/georgios-kalafatis#sthash.LCd7OV7i.dpuf
Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας, ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού Γεώργιος Καλαφάτης
O ιδρυτής του συλλόγου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1890 και σε νεαρή ηλικία εντάχτηκε ως αθλητής στίβου αρχικά στον Εθνικό Γ.Σ. και στη συνέχεια στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.
Η πρώτη επαφή του με το ποδόσφαιρο πραγματοποιήθηκε στη Μεσολυμπιάδα που διεξήχθη το 1906 στην Αθήνα. Από τότε το νεοεμφανιζόμενο άθλημα έγινε έμμονη ιδέα για το νεαρό Εξαρχιώτη, που προσπάθησε να πείσει τους διοικούντες τον Πανελλήνιο να διατηρήσουν την ποδοσφαιρική ομάδα που διέλυσαν ύστερα από κάποια ατυχή αποτελέσματα.
Η άρνησή τους, σε συνδυασμό με τη δική του επιμονή, τον έκαναν να αποχωρήσει από τον Πανελλήνιο και το Φεβρουάριο του 1908 –έχοντας τη συμπαράσταση αρκετών συναθλητών του στο σύλλογο της Κυψέλης– ίδρυσε τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αθηνών. Τον πρόγονο του Παναθηναϊκού…
Ο Καλαφάτης αποτέλεσε το στυλοβάτη του συλλόγου στα πρώτα δύσκολα χρόνια της δράσης του, έχοντας τεράστια συμβολή στην οργάνωση, τη σταθεροποίηση και την πρόοδό του. Από τον Π.Ο.Α. στον Π.Π.Ο., στον Π.Π.Α.Ο. και στον Π.Α.Ο.
Με δικές του πρωτοβουλίες ο σύλλογος εντόπισε το 1921 την «Περιβόλα» των Αμπελοκήπων, όπου μετά από μεγάλες προσπάθειες κατασκευάστηκε το ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Ο Καλαφάτης ήταν εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, μέλος της Εθνικής ομάδας στους Διασυμμαχικούς Αγώνες στο Παρίσι το 1919 και στην Ολυμπιάδα της Αμβέρσας το 1920. Η ποδοσφαιρική καριέρα του ολοκληρώθηκε το 1923. Αργότερα διατέλεσε προπονητής της Εθνικής ομάδας, ενώ επί σειρά ετών είχε συμβουλευτικό ρόλο στη διοίκηση του Παναθηναϊκού.
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διδασκαλείου Γυμναστικής, υπήρξε έφεδρος ανθυπίατρος του ελληνικού στρατού.
Το 1922 έγινε μόνιμος ανθυποπλοίαρχος στο Ναυτικό, απ’ όπου αποστρατεύτηκε με το βαθμό του υποναύαρχου.
Ο Γεώργιος Καλαφάτης πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 1964. Τη χρονιά που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε αήττητος το Πρωτάθλημα Ελλάδας.
- See more at: http://www.paomprosta.gr/el/content/georgios-kalafatis#sthash.LCd7OV7i.dpuf

16 Φεβρουαρίου 2014

Διπλό στην Κομοτηνή

Πανθρακικός - Παναθηναϊκός 0-2, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League 2013 - 14.

Με 2-0 επικράτησε ο Παναθηναϊκός του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, επιστρέφοντας στις νίκες στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του μετά το «διπλό» στη Βέροια. Τα γκολ σημείωσαν οι Καρέλης (26΄) και Ατζαγκούν (59΄).

Πανθρακικός: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Ιγκόρ, Χρήστου (82' Χασομέρης), Καθάριος (64' Μολίνα), Έμποου, Μπεν Σαμπάτ, Ρομέου, Τζάνης (90' Μαμούτ), Ντιόγκο.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Σπυρόπουλος, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ (85' Δώνης), Ατζαγκούν (87' Ντίνας), Καρέλης (74' Πέτριτς).



Νίκη με Κηφισιά

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη από την ΑΕ Νέας Κηφισιάς στο ΟΑΚΑ με το τελικό 72-59, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.

Δεκάλεπτα: 20-11, 42-21, 64-37, 72-59

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 3, Κάρι 2, Μπατίστ 4, Φώτσης, Ούκιτς 8, Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 13, Διαμαντίδης 4, Παππάς 10, Γιάνκοβιτς 11, Ματσιούλις 9

ΑΕ Ν. Κηφισιάς (Παπαθεοδώρου): Λιακόπουλος 10, Διαμαντόπουλος, Κρόκερ 13, Κομποδιέτας 1, Ψάθας 5, Γκάρετ, Πετροδημόπουλος, Γουντς 4, Τσαλδάρης 6, Αντεγκμπόγιε 9, Κακιούζης 3, Μπάρλος 8

Ερασιτέχνης

Μεγάλη νίκη (πέμπτη συνεχόμενη) στο βόλλεϋ ανδρών πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον πρωτοπόρο Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη με 3-0 σετ (22-25, 23-25, 17-25).

Στο πόλο επικρατήσαμε του Εθνικού με 10-6 στον Πειραιά.
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-2, 0-2, 1-2

Στο γυναικείο μπάσκετ επικρατήσαμε 49-42 του Πρωτέα Βούλας στον κατάμεστο Τάφο του Ινδού.
Τα δεκάλεπτα: 5-11, 22-24, 33-36, 49-42
Παναθηναϊκός: Καλέντζου 6, Μαγκλάρα 2, Γέμελος 11, Κοσμά 8, Ντέλβα 14, Χριστινάκη, Κωστάκη 4, Καβάσιλα, Σλούκα 4

Στο γυναικείο βόλλεϋ χάσαμε 3-1 από τις πουτάνες στην Τρούμπα.
Τα σετ: 27-25, 15-25, 25-17, 25-22

14 Φεβρουαρίου 2014

Ήττα στη Μάλαγα

Άσχημη εμφάνιση και βαριά ήττα στην Ισπανία από την Ουνικάχα Μάλαγα με 87-71 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Top16 της Ευρωλίγκας.

Δεκάλεπτα: 20-23, 44-42, 61-57,  87-71

Ουνικάχα Μάλαγα (Πλάθα): Σαμπόνις 3, Βιδάλ 4, Σουάρεθ, Γκρέιντζερ 16, Βάθκεθ 6, Τούλσον 20, Κουζμίνσκας 5, Ντράγκιτς 4, Χετσχέιμερ, Μέντλεϊ 21, Στίματς 8

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 12, Κάρι 14, Μπατίστ 4, Φώτσης 4, Ούκιτς, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 10, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 13


Ήττα πρόκρισης

Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός 1-0, (συν. 1-4) στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2013 - 14.

Την πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος εξασφάλισε και τυπικά χθες ο Παναθηναϊκός παρά την ήττα του με 1-0 στο Βόλο, στη ρεβάνς του 4-0 της Λεωφόρου. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 72΄ ο Καπετάνος.

Ολυμπιακός Βόλου: Γεωργίου, Κόμνος, Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης, Καρράς (63' Ζέρης), Ρόκας (57' Καπετάνος), Κριστομπάλ, Δεινόπαπας, Κάριλ (57' Πινδώνης), Ντινόπουλος.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης (46' Κουτρουμπής), Χουχούμης, Δώνης, Σπυρόπουλος, Πράνιτς, Ντίνας (73' Αναστασόπουλος), Καρέλης, Κλωναρίδης (46' Αμπέντ).

12 Φεβρουαρίου 2014

Υποδοχή στο Βόλο

Θερμή υποδοχή έτυχε η ποδοσφαιρική ομάδα μας στο Βόλο από τον τοπικό σύνδεσμο. Παίζουμε κόντρα στο γαύρο βόλου στον επαναληπτικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

http://www.youtube.com/watch?v=7X2v48W4Zik

http://www.youtube.com/watch?v=-11g0T13oVE

10 Φεβρουαρίου 2014

Ανανέωσε ο Λαγός

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ο Τάσος Λαγός υπέγραψε την επέκταση της συνεργασίας του με την ομάδα μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Κυπελλούχος στο μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας 2014! Για 15η φορά στην ιστορία του το τριφύλλι βρέθηκε στην κορυφή με το τελικό 90-53 επί του Άρη στο κλειστό γυμναστήριο του Ηρακλείου (Δύο Αοράκια). Το εντυπωσιακό 50-13 του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αυτό που τον οδήγησε στον τίτλο μέσα σε πανηγυρισμούς από όλους τους πράσινους.

Δεκάλεπτα: 20-18, 40-40, 75-47, 90-53

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος,Μπράμος 8,Κάρι 17,Μπατίστ 4,Φώτσης 11,Ούκιτς 6,Λάσμε 7, Μαυροκεφαλίδης 4,Διαμαντίδης 7,Παππάς 7, Γιάνκοβιτς 6, Ματσιούλις 13

Άρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης 12, Χαντ, Πελεκάνος 9, Γκίκας 1, Τσακαλέρης 7, Ασημακόπουλος, Χαρίσης, Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ 9, Μούρτος 5, Αθηναίου 10

Νίκη με ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League 2013 - 14.

Κατά κράτος επικράτησε του ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός στη χθεσινή αναμέτρηση, επιστρέφοντας στις νίκες έπειτα από δύο αγωνιστικές. Το τελικό σκορ (2-1) διαμορφώθηκε από τα γκολ των Τριανταφυλλόπουλου (47΄) και Νάνο (57΄) για τους γηπεδούχους και του Αθανασιάδη (92΄) για τους φιλοξενούμενους.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ (65' Πράνιτς), Ατζαγκούν (84' Ντίνας), Καρέλης (74' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσουράνης (αποβολή 55΄), Τζαβέλλας, Λίνο, Κάτσε (46' Λάζαρ), Μαντούρο, Νάτχο, Νίνης (54' Λούκας), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (62' Χούσεν).

Ερασιτέχνης

Το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην ιστορία του στην ελληνορωμαϊκή πάλη κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, συγκεντρώνοντας 9 μετάλλια και έχοντας 26 βαθμούς διαφορά από τον 2ο Εθνικό.

Στο βόλλεϋ ανδρών επικρατήσαμε με 3-2 σετ του ΠΑΟΚ στην Κυψέλη.
Τα σετ: 26-28, 25-21, 24-26, 25-17, 15-13

Στο βόλλεϋ γθναικών επικρατήσαμε 3-0 σετ του Ρεθύμνου εντός έδρας.
Τα σετ: 25-19, 29-27, 25-17

Στο μπάσκετ γυναικών χάσαμε από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με 83-77 και πλέον δυσκολεύει η 1η θέση.
Τα δεκάλεπτα: 12-10, 26-19, 42-40, 58-58, 69-69 (α' παρ), 83-77 (β' παρ)
Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 11, Γέμελος 12, Χριστινάκη, Μαγκλάρα 6, Κοσμά 8, Σλούκα 2, Κωστάκη 14, Χρονοπούλου 2, Καβάσιλα 2, Ντέλβα 20.

Στο πόλο χάσαμε 8-9 από την Χίο εντός έδρας και είμαστε στην 4η θέση.
Τα οκτάλεπτα:  0-2, 3-1, 2-4, 3-2
Παναθηναϊκός: Αφρουδάκης 3, Στελλάτος, Γ. , Παπαδόγκωνας 2, Κομάντινα, Θεοδωρόπουλος


 

6 Φεβρουαρίου 2014

Ήττα στην Τρίπολη

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-0, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League 2013 - 14.

Ηττημένος επέστρεψε από την Τρίπολη ο Παναθηναϊκός, στον δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα του για το πρωτάθλημα. Το τελικό σκορ υπέρ του Αστέρα ήταν 1-0 και διαμορφώθηκε από γκολ του Καράσκο στο 54΄.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λουί, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοιάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο, Μπαράλες (88' Χουάνμα), Ντε Μπλάσις (79' Τσαμπούρης), Καράσκο (67' Ζησόπουλος).

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Λαγός (81' Ντίνας), Αμπέντ, Ατζαγκούν, Μπέργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (75' Καρέλης).

Διπλό στη Δράμα

Δύσκολη εκτός έδρας νίκη (στην παράταση) επί του ΚΑΟΔ πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.

Δεκάλεπτα: 18-21, 36-40, 59-53, 72-72 (κα), 85-87

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 2, Τζόουνς 23, Στίγγερς 11, Μπράουν 27, Βον 10, Μάρκοβιτς 4, Μπάβτσιτς 6, Ζάρας, Μπένας 2

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Κάρι 6, Μπατίστ 2, Φώτσης 5, Ούκιτς 6, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 18, Γκιστ 7, Παππάς 3, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 18


3 Φεβρουαρίου 2014

Γιορτή στον Τάφο

Με μια μεγαλειώδη εκδήλωση που έγινε στον Τάφο του Ινδού η Παναθηναϊκή Οικογένεια γιόρτασε τα 106 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου. Το παρών έδωσαν οι Αλαφούζος, Δ-Π-Θ Γιαννακόπουλοι και αθλητές όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού.


106 χρόνια Παναθηναϊκός

Σαν σήμερα (3 Φεβρουαρίου) πριν από 106 χρόνια ιδρύθηκε ο Παναθηναϊκός από τον Γιώργο Καλαφάτη και άλλους 40 αθλητές, οι οποίοι αποσπάστηκαν από τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, επειδή τους είχε απορρίψει το αίτημα να δημιουργήσει ποδοσφαιρική ομάδα.

Στα πρώτα δύο χρόνια της ιστορίας του είχε το όνομα Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών (ΠΟΑ), ακολούθως - από το 1910 μέχρι το 1918 - λεγόταν Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Όμιλος, ενώ το 1918 ονομάστηκε Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών και αποφασίστηκε το επίσημο έμβλημα να είναι το τριφύλλι.

Η ιδέα ήταν του Μιχάλη Παπάζογλου, ο οποίος την εμπνεύστηκε, βλέποντας τον καναδό αθλητή, Γουίλιαμ Σέρινγκ, να κερδίζει τον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας φορώντας μία άσπρη μπλούζα με ένα τριφύλλι πάνω της.

Η γενέθλια καταγραφή του Παναθηναϊκού:

"Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ.

‘Ούτος ιδρύθη την 3 Φεβρουαρίου 1908 ύπ’ αθλητών της Ποδοσφαιρίσεως και γνωστών φιλάθλων, ταχέως δε κατώρθωσε να καταλάβη έπίζηλον μεταξύ των Ποδοσφαιρικών Συλλόγων θέσιν έργαζόμενος πάντοτε ύπέρ τής ώς οίόν τε εύρυτέρας διαδόσεως τής παιδιάς ταύτης και της εν γένει ιδέας του αθλητισμού.

Ούτως έκτός των αγώνων ούς διεξήγαγε προς ομάδας των εκάστοτε καταπλεόντων ξένων πολεμικών μηδεμιάς ευκαιρίας παραληφθείσης, είνε το μόνον Σωματείον εκ των ειδικών τοιούτων όπερ απέστειλεν ίδία δαπάνη όμάδα είς τους κατά φθινόπωρον του 1908 τελεσθέντας Αθλητικούς Αγώνας εν Τρικκάλοις λαβόν και το υπό του Δήμου Τρικκαίων τεθέν έπαθλον.

Ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών έλαβε μέρος είς όλους τους ύπό τε του Συνδέσμου των Ελληνικών Αθλητικών και Γυμναστικών Σωματείων και υπό της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων προκηρυχθέντας εκάστοτε Ποδοσφαιρικούς Αγώνας λαβών πλείστα έπαθλα, διά λόγους δε εσωτερικής τάξεως και τη αδεία του Συνδέσμου αποσχών των περυσινών αγώνων Ποδοσφαιρίσεως (1909)...".

Μεταξύ των ιδρυτικών μελών ήταν, εκτός από τον Γ. Καλαφάτη, ο αδερφός του Αλέξανδρος, και οι Δουκάκης, Μπούμπουλης, Χρύσης, Γρανίτσας, Μαντζάκος, Παπαγεωργίου, Γαέτας, Δεμερτζής, Σταυρόπουλος, Πάσχος, Μισακιάν, Ρέππας, Σαπούνιας, Γαρουφαλιάς.

Αναλυτικά όλοι (460) οι τίτλοι του Παναθηναϊκού:

Ποδόσφαιρο (42
)

20 Πρωταθλήματα Ελλάδος: (1930, 1949, 1953, 1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1969, 1970, 1972, 1977, 1984, 1986, 1990, 1991, 1995, 1996, 2004, 2010)
17 Κύπελλα Ελλάδος: (1940, 1948, 1955, 1967, 1969, 1977, 1982, 1984, 1986, 1988, 1989, 1991, 1993, 1994, 1995, 2004, 2010)
4 Σούπερ Καπ: (1970, 1988, 1993, 1994)
1 Βαλκανικό Κύπελλο: (1978)

Μπάσκετ Ανδρών (54)


1 Διηπειρωτικό Κύπελλο FIBA: (1996)
6 Πρωταθλήματα Ευρώπης – Ευρωλίγκα: (1996, 2000, 2002, 2007, 2009)
33 Πρωταθλήματα Ελλάδος: (1946, 1947, 1950, 1951, 1954, 1961, 1962, 1967, 1969, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1977, 1980, 1981, 1982, 1984, 1998, 1999, 2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2013)
14 Κύπελλα Ελλάδας: (1979, 1982, 1983, 1986, 1993, 1996, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2012, 2013)

Βόλλεϋ Ανδρών (25)

19 Πρωταθλήματα Ελλάδος: (1945, 1946, 1959, 1960, 1969 1965, 1966, 1967, 1970, 1971, 1972, 1973, 1975, 1977, 1982, 1984, 1985, 1986, 1995, 1996, 2004, 2006)
6 Κύπελλα Ελλάδος: (1982, 1984, 1985, 2007, 2008, 2010)
1 Σούπερ καπ: (2006)

Μπάσκετ Γυναικών (5)

3 Πρωταθλήματα Ελλάδος: 1998, 2000, 2005, 2013
1 Κύπελλο Ελλάδος: 2000

Βόλλεϋ Γυναικών: (28)

24 Πρωταθλήματα Ελλάδας: 1970, 1971, 1972, 1973, 1977, 1978, 1979, 1982, 1983, 1985, 1988, 1990, 1991, 1992, 1993, 1998, 2000, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011
5 Κύπελλα Ελλάδας: 2005, 2006, 2008, 2009, 2010

Στίβος (59)


23 Πρωταθλήματα Ανοιχτού Στίβου Ανδρών (1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1977, 1989, 1990)
4 Πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου Ανδρών (1986, 1989, 1990, 1994)
25 Πρωταθλήματα Ανώμαλου Δρόμου Ανδρών (1930, 1931, 1932, 1934, 1954, 1955, 1956, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1978, 1979, 1980, 1983, 1996, 1997, 1998)
2 Πρωταθλήματα Ανοιχτού Στίβου Γυναικών (1949, 1950)
5 Πρωταθλήματα Ανωμάλου Δρόμου Γυναικών (1949, 1983, 1984, 1985, 1986)

Ποδηλασία (51)

7 Πρωταθλήματα Γενικής Βαθμολογίας (1956, 1962, 1963, 1964, 1967, 1969, 1973)
29 Πρωταθλήματα Δημόσιας Οδού Ανδρών (1951, 1952, 1953, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1961, 1962, 1963, 1964, 1967, 1968, 1969, 1970, 1972, 1973, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1989, 1990, 1997)
15 Πρωταθλήματα Πίστας Ανδρών (1954, 1955, 1956, 1958, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1985, 1986, 1989, 1990)

Πινγκ πονγκ (112)

30 Πρωταθλήματα Απλού Ατομικού Ανδρών (1930, 1931, 1940, 1951, 1954, 1956, 1957, 1959, 1959 [Μαντζάρογλου], 1961, 1964, 1966, 1972, 1973, 1973 [Α Κατηγορία], 1974, 1974 [Α Κατηγορία], 1975, 1975 [Α Κατηγορία], 1975 [Μαντζάρογλου], 1978, 1979, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1986 [Α Κατηγορία], 1987, 1988 )
18 Πρωταθλήματα Απλού Ατομικού Γυναικών (1948, 1949, 1950, 1952, 1953, 1955, 1958, 1959 [Μαντζάρογλου], 1959 [Εαρινό], 1972, 1972 [Α Κατηγορία], 1973, 1973 [Α Κατηγορία], 1974, 1974 [Α Κατηγορία], 1976, 1976 [Α Κατηγορία], 1976 [Μαντζάρογλου])
21 Πρωταθλήματα Διπλού Ατομικού Ανδρών (1940, 1952, 1953, 1954, 1955, 1956, 1957, 1959, 1961, 1968, 1974, 1975, 1976, 1978, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1988)
6 Πρωταθλήματα Διπλού Ατομικού Γυναικών (1953, 1954, 1972, 1973, 1974, 1975)
14 Πρωταθλήματα Διπλού Μικτού (1955, 1957, 1959, 1960, 1961, 1962, 1973, 1974, 1975, 1976, 1978, 1979, 1982, 1986)
7 Πρωταθλήματα Διασυλλογικά Γενικής (1951, 1952, 1955, 1956, 1959, 1961, 1962)
6 Πρωταθλήματα Διασυλλογικά Ανδρών (1959, 1961, 1962, 1966, 1968, 1974)
3 Πρωταθλήματα Διασυλλογικά Γυναικών (1972, 1973, 1974)
6 Κύπελλα Ανδρών (1966, 1969, 1972, 1973, 1974, 1982)
1 Κύπελλο Γυναικών (1969)

Καταδύσεις (26)
19 Πρωταθλήματα Αναπηδητήριο Ανδρών: (1952, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1961, 1962, 1968, 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1980, 1981)
6 Πρωταθλήματα Τραμπολίνο 3μ. Ανδρών: (1969, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976)
1 Πρωτάθλημα Ανδρών Ομαδικής Βαθμολογίας (1965)
 
Τοξοβολία (15)
5 Πρωταθλήματα Γενικής Βαθμολογίας (1982, 1983, 1984, 1985, 1986)
5 Πρωταθλήματα Ανδρών (1982, 1983, 1984, 1985, 1986)
1 Πρωτάθλημα Ανδρών Standard Bow (1993)
4 Πρωταθλήματα Γυναικών (1982, 1983, 1985, 1986)
 
Κολύμβηση (13)
13 Πρωταθλήματα Ελλάδας Open (1951, 1952, 1953, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1963, 1964, 1965, 1966, 1968)
 
Σκοποβολή (9)
8 Πρωταθλήματα Ομαδικού (1960, 1964, 1982, 1983, 1984, 1989, 1990, 1991)
1 Πρωτάθλημα Πολεμικού Όπλου (1948)
 
Σκάκι (7)
6 Πρωταθλήματα Ελλάδας (1964, 1966, 1967, 1969, 1970, 1971)
1 Κύπελλο Ελλάδας (1972)
 
Αρση Βαρών (6)
6 Πρωταθλήματα Ανδρών (1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969)
 
Μοντέρνο Πένταθλο (2)
2 Πρωταθλήματα Ελλάδας (1980, 1987)
 
Πάλη (2)
2 Πρωταθλήματα Ανδρών (1982, 1984)
 
Γυμναστική (1)
1 Πρωτάθλημα Ανδρών (1972)
 
Θαλάσσιο Σκι (1)
1 Πρωτάθλημα Ανδρών (1968)
 
Μπιλιάρδο (1)
1 Πρωτάθλημα Αμερικάνικου (1996)
 
Ποδοσφαίριση (1)
1 Πρωτάθλημα Ελλάδας (1991)

2 Φεβρουαρίου 2014

Νέο τεύχος Θύρα 13

Το 10o τεύχος του περιοδικού είναι ήδη διαθέσιμο στον Κεντρικό σύνδεσμο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στους συνδέσμους της ΘΥΡΑΣ 13 στην Αθήνα και την επαρχία, καθώς επίσης και σε όλα τα περίπτερα.

Ερασιτέχνης

Στο πόλο επικρατήσαμε άνετα του Αργοστολίου με 14-6 και παραμένουμε τρίτοι.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 3-4, 2-4, 1-3

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κώστας Λούδης): Χρονόπουλος, Κομάντινα 1, Κόχειλας Ν. 1, Στελλάτος, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος 1, Παπαδόγκωνας 2, Χατζηγούλας, Αφρουδάκης Γ. 6, Δερμιτζάκης Δ. 2, Φώσκολος, Σιδέρης, Κονταξής, Τζαβάρας 1, Γερακούδης.

Στο γυναικείο βόλλεϋ χάσαμε 3-1 από την ΑΕΚ εκτός έδρας.
Τα σετ: 25-18, 25-20, 14-25, 25-21

Στο γυναικείο μπάσκετ μηδενιστήκαμε στον εκτός έδρας αγώνα με την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου, καθώς άγνωστοι έκλεψαν τα δελτία των αθλητριών μας!!!

Νίκη με Τρίκαλα

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη από τα Τρίκαλα με το τελικό 83-63 στο ΟΑΚΑ για τη 16η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Δεκάλεπτα: 22-8, 41-25, 62-50, 83-63

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 3, Μπράμος 12, Κάρι 8, Μπατίστ 2, Φώτσης 5, Ούκιτς 5, Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 13, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 14, Παππάς 3,Γιάνκοβιτς 7


Χ στον ΟΦΗ

Ισόπαλος 1-1 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο ήρθε ο Παναθηναϊκός για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Σφαγιαστική η διατησία του Κουτσαύτη που απέβαλλε τον Ρισβάνη και έδωσε πέναλτι στο 85. Είχαμε προηγηθεί με σουτ του Κλωναρίδη στο 39ο λεπτό.

ΟΦΗ: Φερνάντεζ, Μιλιάζες, Ζορό, Τριποτσέρης (82' Στάθης), Μπούρμπος, Μακρής, Κάλαϊτζιτς (66΄ Ροβίθης), Κουτσιανικούλης (74' Μπανούσης), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Παπάζογλου.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός, Κουτρουμπής, Αμπέντ (62' Μέντες), Καρέλης (62' Μπαϊράμι), Κλωναρίδης (89 Χουχούμης), Μπέργκ.

1 Φεβρουαρίου 2014

Ήττα από Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός έδωσε μια μεγάλη μάχη, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του, την κατάκτηση της νίκης. Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που επικράτησε με το τελικό 56-63 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Top16 της Ευρωλίγκας.

Δεκάλεπτα: 23-24, 32-44, 47-52, 56-63

Παναθηναϊκός  (Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Κάρι 3, Μπατίστ, Φώτσης 9, Ούκιτς 2, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 13, Γκιστ, Ματσιούλις 11

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόρσεϊ 4, Σάδα 4, Χουέρτας 17, Αμπρίνες 2, Ναβάρο 1, Παπανικολάου 14, Όλεσον 5, Λόρμπεκ 7, Νάχμπαρ 5, Τόμιτς 4