25 Οκτωβρίου 2017

Νίκη στο Κύπελλο

Αναγέννηση Καρδίτσας -  Παναθηναϊκός 1-2

Παρά το γεγονός ότι και πάλι… πρόσφερε το προβάδισμα στον αντίπαλο και για ένα ημίχρονο ήταν τουλάχιστον υποτονικός ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανατρέψει το σκορ, να κερδίσει 2-1 την Αναγέννηση και να βρεθεί με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Καρδίτσας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μια γνώριμη δυστυχώς εικόνα ήταν η πρώτη που πρόσφερε ο Παναθηναϊκός στους φιλάθλους του στην Καρδίτσα. Νωθρή εμφάνιση, χαλαρότητα στις μονομαχίες, κακή κυκλοφορία και σχεδόν μηδενική απειλή προς την αντίπαλη εστία. Αυτά ίσχυσαν στο πρώτο τέταρτο του ημιχρόνου, μέχρι η γηπεδούχος Αναγέννηση να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της ουσιαστικά επίσκεψη στην περιοχή του Σωκράτη Διούδη με τον Σουντουρά να διεισδύει ανενόχλητος από αριστερά και να προσφέρει την ασίστ στον Πλαβούκο. Το 1-0 αφύπνισε κάπως τους «πράσινους» που στο 10λεπτο 25’-35 έγιναν απειλητικοί και έχασαν ευκαιρίες να ισοφαρίσουν κυρίως με τον Χατζηγιοβάνη, αλλά και με τον Καμπέσας. Παρά ταύτα το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0 και με συνολικά προβληματική εμφάνιση τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Τα πράγματα ωστόσο άλλαξαν γρήγορα στην επανάληψη καθώς ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο ενεργητικός. Προειδοποίησε με τον Χατζηγιοβάνη που έχασε κλασική ευκαιρία στο 48’ και δεν άργησε να ισοφαρίσει (51’) με την υπέροχη κεφαλιά του Μουνιέ που σημείωσε το πρώτο του γκολ με τα πράσινα εκμεταλλευόμενος την ωραία σέντρα του Γιόχανσον. Η επιθετικότητα του Παναθηναϊκού ωστόσο σταδιακά ατόνησε αν και παράλληλα είχε πάψει να απειλείται κιόλας, ελέγχοντας πλήρως την όποια επιθετικότητα των γηπεδούχων. Το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης βρήκε τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει κάπως την πίεσή του με στόχο τη νίκη, κάτι που τελικά κατάφερε χάρη στο γκολ του Μολίνς στο 91’ και αφού το παιχνίδι παιζόταν αρκετά γύρω από την περιοχή της Αναγέννησης.

Με το 2-1 το «τριφύλλι» έφτασε τις δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και έκανε σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αναγέννηση Καρδίτσας: Γκέκας, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Θεοδωράκης, Κισκαμπάνης, Σουντουρά, Σταματάκης, Μπιτέλης (71’ Μασούρας), Πλαβούκος (56’ Χαντζάρας), Τζέκος (84’ Κονέ), Ποζατζίδης

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Αυλωνίτης, Ευαγγέλου, Σιλά, Δώνης (79’ Μπουζούκης), Μουνιέ, Καμπέσας, Χατζηγιοβάνης (59’ Λουντ), Πίσπας (69’ Μολίνς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου