12 Φεβρουαρίου 2019

Ήττα στα Γιάννενα

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-0

Σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ήταν αγνώριστος, επιτρέποντας σε χαμηλότερης δυναμικότητας αντίπαλο να πάρει το μέγιστο από το ματς. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία και πήρε τη νίκη με 1-0, νίκη – ανάσα στην προσπάθεια να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Για να έρθει η ήττα συνέβησαν πολλά. Χρονικά πρώτα ήρθε η σημαντική ανατροπή των πλάνων με δύο γρήγορους τραυματισμούς, του Κουλιμπαλί στο 7ο λεπτό και του Ινσούα στο 14ο λεπτό. Αμφότεροι χρειάστηκε να αντικατασταθούν. Έπειτα ήταν οι αποφάσεις του διαιτητή που διαμόρφωσαν ισορροπίες. Ο τραυματισμός του Ινσούα στο 14ο λεπτό, το κάταγμα στο ζυγωματικό, δεν ήρθε μόνος του, αλλά από τον προτεταμένο αγκώνα του Σκόνδρα. Η κόκκινη κάρτα όχι απλά δεν βγήκε από το τσεπάκι του διαιτητή αλλά ούτε φάουλ δεν καταλογίστηκε! Η σκυτάλη πήγε στο δεύτερο βοηθό ο οποίος στο 66’ δεν επέτρεψε στον Γιόχανσον να βγει τετ α τετ με τον Βελλίδη, αφού ανακάλυψε οφσάιντ.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει βέβαια να μπει η εικόνα του Παναθηναϊκού στο οργανωτικό και επιθετικό κομμάτι. Εκεί όπου οι ευκαιρίες ήρθαν με το σταγονόμετρο. Τι θα έχει να θυμάται από την παρουσία του στο επιθετικό σκέλος το Τριφύλλι; Ένα σουτ εκτός περιοχής του Στάικου στο 8ο λεπτό, ένα βιαστικό γύρισμα του Γιόχανσον στην περιοχή και ενώ περίμεναν τη μπάλα οι Καμπετσής, Χατζηγιοβάνης στο 46ο λεπτό και ένα σουτ του Άλτμαν υπό καλές προϋποθέσεις στο 87ο λεπτό.

Όχι ασφαλώς ότι ο ΠΑΣ απείλησε ιδιαίτερα. Υποδήλωσε την παρουσία του με δύο κεφαλιές του Αθανασιάδη. Η μία μπλοκαρίστηκε από τον Διούδη. Η δεύτερη ήταν εκείνη που χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους. Αλλά ζητούμενο δεν είναι τι κάνει ο ασθενέστερος, αλλά τι πράττει –και τι όχι- ο Παναθηναϊκός. Και αυτά που έκανε ήταν πολύ πολύ λιγότερα από όσα δεν έκανε. Στην πραγματικότητα ελάχιστα για να μπορέσει να απαιτήσει την κατάκτηση της νίκης στα Ιωάννινα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Νικολιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γιάκος (89' Σιόντης), Μπουκουβάλας, Κριζμάν (69' Λεό), Σκόνδρας, Κάστρο, Αθανασιάδης, Μάνος (80' Βιντάλ).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί (7' Παντελάκης), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα (20' Χατζηθεοδωρίδης), Στάικος, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (76' Άλτμαν), Μπουζούκης, Καμπετσής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου