4 Ιουνίου 2014

Προτομή Πούσκας


Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Φέρεντς Πούσκας, καθώς έγιναν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης προτομής του, η οποία θα στολίζει την Θύρα 3 του «Απόστολος Νικολαϊδης».


Λίγη ώρα πριν την έναρξη του προγραμματισμένου φιλικού της ομάδας νέων του Παναθηναϊκού με την Ακαδημία Πούσκας, αποκαλύφθηκε η μαρμάρινη προτομή, η οποία τοποθετήθηκε στην θύρα 3 του γηπέδου της «Λεωφόρου» και απεικονίζει τον άλλοτε προπονητή του Παναθηναϊκού με τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Ακριβώς κάτω από το πρόσωπο του Πούσκας υπάρχει μια επιγραφή, γραμμένη τόσο στα ελληνικά, όσο και στα ουγγρικά, στην οποία αναγράφεται το βιογραφικό του Ούγγρου κορυφαίου ποδοσφαιριστή και μετέπειτα προπονητή.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο προθυπουργός της Ουγγαρίας και επιστήθιος φίλος του Πούσκας, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας ούτως ώστε να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Φυσικά, δεν έλειψαν οι εν ζωή παίκτες της τότε ομάδας του Παναθηναϊκού που έφτασε μέχρι τον τελικό του Wembley. Παρών ήταν και ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ενώ την ΠΑΕ εκπροσώπησαν οι γενικός διευθυντής Αγησίλαος Τουμαζάτος, η νομική σύμβουλος, Αθηνά Μπαλωμένου και το μέλος του ΔΣ, Γιάννης Ηρειώτης, ενώ παρέστη και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Αδριανός και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Άγγελος Φιλιππίδης.

Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκαν και περίπου 1000 οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αποθέωσαν την ομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου