23 Σεπτεμβρίου 2015

Honouring Our Legacy

Συνέντευξη Τύπου για τη σπουδαία εκδήλωση «Honouring Our Legacy» (23/9, 19:30) έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ. Το «παρών» έδωσαν τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της καλύτερης πεντάδας του Παναθηναϊκού την τελευταία 25ετιά (Δημήτρης Διαμαντίδης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Αντώνης Φώτσης και Στόγιαν Βράνκοβιτς), όπως αυτή ψηφίστηκε από χιλιάδες αναγνώστες της ιστοσελίδας Leoforos.gr.

Άπαντες συμφώνησαν πως η επιλογή τους στην καλύτερη πεντάδα αποτελεί τεράστια τιμή, ενώ έκαναν ειδική μνεία στον Παύλο Γιαννακόπουλο, του οποίου το όνομα θα δοθεί στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με τα αποκαλυπτήρια να γίνονται στο ημίχρονο του φιλικού αγώνα με την Παρτιζάν.

Αναλυτικά τα όσα είπαν στην αρχική τους τοποθέτηση:

Στόγιαν Βράνκοβιτς: «Θέλω να πω πως είμαι χαρούμενος που εδώ και βλέπω τον Φράγκι και τα άλλα παιδιά. Είμαι περήφανος που είμαι ένας απ' τους ΤΟΡ 5 του Παναθηναϊκού, μίας ομάδος πάντα ήταν κοντά μας».

Φραγκίσκος Αλβέρτης: «Ο καθένας που αγωνίζεται σε μία ομάδα ειδικά για πολλά χρόνια ζει πολλές έντονες στιγμές, δημιουργεί δεσμούς και φιλίες στο χρόνο, πολύ χρόνο. Βλέποντας παλιούς συμπαίκτες τα συναισθήματα είναι εντελώς πραγματικά κι όμορφα. Σαν να μη πέρασε μία ημέρα. Κι ας άσπρισαν τα μαλλιά και τα σημάδια του χρόνου είναι εμφανή. Είναι τιμή για όλους εμάς, αλλά και γι' άλλα παιδιά που έχουν δώσει πολλά κι έγραψαν ιστορία με την ομάδα. Αυτό είναι το μεγαλείο του Παναθηναϊκού, ο οποίος εκτός από οικογένεια αναγνωρίζει και τιμά τα πρόσωπα που τον βοήθησαν να φτάσει εκεί που έχει φτάσει. Με μεγάλη χαρά άκουσα πως θα συνεχιστεί. Περιμένω μία εκδήλωση σε κλίμα συγκίνησης και χαράς. Με χαρά θα δω αύριο και τη βράβευση για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, όπως του αξίζει. Ξέρουμε πως έχει προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό μπάσκετ, στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Είναι παράδειγμα προς μίμηση και του αξίζουν πολλά περισσότερα. Εγώ είχα την τύχη να αγωνιστώ με όλα τα υπόλοιπα παιδιά, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ελπίζω ν' απολαύσουμε τη βραδιά κι όλοι να 'μαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι».

Αντώνης Φώτσης: «Είναι μεγάλη τιμή να 'μαι εδώ ανάμεσα σ' αυτούς τους παίκτες. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες, τον κόσμο, τους παράγοντες κι όλους όσοι έχουν περάσει από εδώ. Όσα χρόνια είμαστε εδώ, έχουμε δώσει τα πάντα. Σίγουρα δε μπορούσαμε να κερδίζουμε πάντα, αλλά πάντα δίναμε 100%. Είμαστε χαρούμενοι που ο κόσμος βλέπει, συμπαραστέκεται και πάντα είναι δίπλα στην ομάδα. Εύχομαι να 'ναι μία ωραία μέρα, να περάσουμε καλά, να γίνει μία ωραία γιορτή».

Δημήτρης Διαμαντίδης: «Είναι μεγάλη τιμή που μ' επέλεξαν στην καλύτερη 5άδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που εκτίμησε την προσφορά όλων, όχι μόνο τη δική μου. Σίγουρα ο κόσμος θα δει παίκτες απ' το παρελθόν, αλλά και παίκτες που θα τιμήσουν την ομάδα τη φετινή περίοδο κι όλοι μαζί».

Από μέρους του ο διευθυντής λειτουργίας ΚΑΕ, Ηλίας Κατσογιάννης, τόνισε: «Είναι χαρά και τιμή να κάθομαι ανάμεσα σε ιερά τέρατα του Παναθηναϊκού και του αθλητισμού γενικότερα. Το Honouring our Legacy δεν είναι η εκδήλωση μόνο αύριο. Αύριο είναι μόνο η αρχή. Σκοπός είναι να κάνουμε μία σειρά εκδηλώσεων κάτω απ' τον τίτλο "Honouring our Legacy" να τιμήσουμε και να δώσουμε την κληρονομιά όλων όσοι έχουν περάσει απ' τον Παναθηναϊκό. Αύριο θα 'ναι η αρχή αρκετά εντυπωσιακά. Με μία 5άδα κορυφαίων ανά θέση και βάσει ψηφοφορίας του Leoforos.gr. Η κορύφωση θα 'ναι η βράβευση του κ. Παύλου Γιαννακόπουλου. Υποσχόμαστε εξαιρετικό θέαμα. Θα ναι εντυπωσιακό, το υποσχόμαστε».

Ακολούθως ξεκίνησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς ρωτήθηκε για Φραγκίσκο Αλβέρτη: «Όταν ήρθα 25 χρόνια πριν βρήκα τον Φραγκίσκο Αλβέρτη σε ηλικία 17 ετών έναν πολύ καλό παίκτη. Είχε πολύ ταλέντο και περίμενα να κάνει καριέρα. Χαίρομαι που τα κατάφερε και σήμερα είμαστε δίπλα».

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό είναι πως θα βρεθούμε και πάλι εδώ όλοι μαζί.  MVP;  Όχι θα ήταν άδικο. Ο κάθε ένας έχει τη δική του συνεισφορά και έχει γράψει τη δική του ιστορία».

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θυμάται από τότε, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε: «Πολλά και διάφορα. Έχουμε ζήσει και περάσει στιγμές με όλα τα παιδιά στην καθημερινότητα που έχουν χαρακτεί. Κάποιες λέγονται, κάποιες δε λέγονται. Ο καθένας είναι μια ξεχωριστή ιστορία για τον Παναθηναϊκό».

Ο Φράγκι  απάντησε και στην ερώτηση για το αν φαντάζεται στην μελλοντική καλύτερη πεντάδα του Παναθηναϊκού να υπάρχει έστω και ένα μέλος των Ακαδημιών των οποίων ηγείται: «Σημασία έχει να μάθουμε στα παιδιά να είναι σωστοί άνθρωποι και σωστοί αθλητές. Σίγουρα θα είναι παράσημο, αλλά ακόμη και τα παιδιά που δε θα φτάσουν σε υψηλό επίπεδο θέλουμε να έχουν μάθει αυτά που ανέφερα στην αρχή».

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς αναφέρθηκε και στην ιστορική τάπα το 1996 που χάρισε στο «τριφύλλι» το πρώτο ευρωπαϊκό: «Θεωρώ ότι αυτή η στιγμή του 1996 ήταν η πιο σημαντική για μένα, αλλά υπήρχαν και άλλες σπουδαίες στιγμές με τον Παναθηναϊκό. Θυμάμαι πώς χάθηκε η μπάλα και έτρεξα να κόψω, ευχαριστώ το Θεό που το έκανα».

Σε ερώτηση αναφορικά με το τι ένιωθαν οι παίκτες όταν υπέγραφαν στον Παναθηναϊκό βρισκόμενοι δίπλα στον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είπε: «Το θέμα δεν είναι το πώς νιώθεις στην υπογραφή. Το θέμα είναι πώς νιώθεις για την ομάδα και όταν αγωνίζεται για αυτή. Η αγάπη είναι αυτή που σε κάνει να προοδεύεις».

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς από την πλευρά του, τόνισε: «Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό έβλεπα τον κύριο Παύλο Γιαννακόπουλο να βρίσκεται πάντα δίπλα μας και στα εύκολα και στα δύσκολα. Το ίδιο και ο αδερφός του».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σημείωσε: «Ο κύριος Παύλος πάντα όταν με έβλεπε με ρώταγε συνέχεια τι κάνει η μάνα μου και ο πατέρας μου. Από εκεί καταλαβαίνετε τι άνθρωπος είναι».

Τέλος, ο Αντώνης Φώτσης επεσήμανε πως: «Όλοι στέκονται στα χρήματα που έχει ξοδέψει για την ομάδα. Ο κύριος Παύλος ποτέ δεν το έβλεπε έτσι. Δεν έβλεπε τον Παναθηναϊκό σαν επιχείρηση. Το έκανε γιατί το ήθελε. Κι εμάς δεν μας έβλεπε σαν παίκτες που περίμενε να του επιφέρουν αποτελέσματα και χρήματα στην επένδυσή του. Πάντα ήταν δίπλα μας και μας στήριζε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου