6 Φεβρουαρίου 2018

Χ με Παναιτωλικό

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 0-0

Την ημέρα της συμπλήρωσης των 110 χρόνων ζωής του συλλόγου (3 Φεβρουαρίου), η ομάδα του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να το γιορτάσει με νίκη μένοντας στο 0-0 με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League.

Ο αγώνας κύλισε γενικά σε χαμηλό τέμπο καθώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να επιβάλει το ρυθμό που θα τον εξυπηρετούσε στην έδρα του ώστε να δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά στην εστία του Κυριακίδη. Για μια ακόμα φορά ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν υποχρεωμένος να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο σχήμα της ομάδας γεγονός που αναγκαστικά της στέρησε την ομοιογένεια και τους όποιους αυτοματισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρεις από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν (Κάτσε, Μυστακίδης και Μπουζούκης) έκαναν το ντεμπούτο τους σε αγώνα πρωταθλήματος με την πράσινη φανέλα. Αν σε αυτό προστεθεί και η απώλεια του Κουρμπέλη λόγω τραυματισμού και η πάγια «λειψανδρία» στην επίθεση γίνεται ευκολότερα κατανοητή η απουσία ρυθμού και ευκαιριών. Μια φάση με τον Δώνη στο πρώτο 20λεπτο από λάθος του Ροντρίγκες ήταν ουσιαστικά όλη η επιθετική παραγωγή του τριφυλλιού στο πρώτο ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να έχουν να θυμούνται το δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μοράρ στο 16’.

Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Μυστακίδη έδωσε μια πνοή στην επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού, αυτή όμως δεν μεταφραζόταν εύκολα σε ευκαιρίες. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός κατάφερε να έχει σπουδαίες ευκαιρίες με τους Κλέσιο, Μαρινάκη και Μοράρ, στις οποίες όμως οι καλές τοποθετήσεις των Οικονόμου και Γιόχανσον σε δυο περιπτώσεις και – κυρίως – οι επεμβάσεις του Βλαχοδήμου με κορυφαία την απόκρουση στο τετ-α-τετ με τον μέχρι πέρσι συμπαίκτη του, στάθηκαν εμπόδιο στο να μετουσιωθούν σε γκολ. Οι «πράσινοι» έγιναν ξανά απειλητικοί προς το φινάλε της αναμέτρησης, αλλά, στην κορυφαία τους ευκαιρία με τον Μυστακίδη στο 89’ ήταν η σειρά του Κυριακίδη να πει «όχι» και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Το «λευκό» μητρώο έμεινε έτσι αναλλοίωτο μέχρι το φινάλε και ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την πέμπτη θέση και να «γιορτάσει» τα γενέθλια του συλλόγου με μια νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουρμπέλης (46' Μυστακίδης), Κάτσε, Χατζηγιοβάνης (70' Κουλιμπαλί), Λουντ, Άλτμαν (78' Μπουζούκης), Δώνης.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Τσοκάνης, Μιχάι, Περέιρα, Μάρκος Πάουλο, Ντίας, Βασιλούδης (88' Χαντάκιας), Κλέσιο (78' Γουίλιαν ), Ρόσα (90' Νταλακούρας), Μοράρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου