30 Σεπτεμβρίου 2024

Σούπερ Λίγκα: ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0

Ο Παναθηναϊκός έφυγε χαμένος από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι Πράσινοι γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League και έχασαν βαθμολογικό έδαφος στη μάχη για τον τίτλο.

Το ντέρμπι είχε δύναμη, πάθος και γρήγορο ρυθμό απ’ το ξεκίνημά του. Στοιχείο ενδεικτικό της διάθεσης των δύο ομάδων για τη νίκη. Στο 4’ ο Παναθηναϊκός δημιούργησε καλές προϋποθέσεις για απειλή έπειτα από συνεργασία του Ιωαννίδη με τον Τετέ, ο οποίος όμως ανακόπηκε προτού επιχειρήσει να σουτάρει. Απ’ την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ προσπάθησε να γίνει απειλητική στο 12’. Ο Ελίασον πίεσε και έκλεψε την μπάλα απ’ τον Ντραγκόφσκι, όμως ο Ίνγκασον ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ. Στο 30’ ο Ρότα σέντραρε από δεξιά και ο Πιερό σκόραρε με κεφαλιά πετυχαίνοντας το 1-0. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να αντιδράσουν και άγγιξαν την ισοφάριση στο 39’ με κεφαλιά του Γεντβάι από κόρνερ του Τετέ. Ωστόσο, ο Στρακόσα έπεσε στη δεξιά γωνία και απέκρουσε δύσκολα διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο μπήκαν στο γήπεδο με μεγάλη ορμή στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου δημιουργώντας τρεις απειλητικές καταστάσεις στα πρώτα πέντε λεπτά. Στο 48’ ο Ιωαννίδης με ωραίο άγγιγμα βρήκε τον Τετέ, ο οποίος έκανε ντρίμπλα στον Βίντα, που όμως την ύστατη στιγμή έβαλε την κόντρα στέλνοντας την μπάλα στον Στρακόσια. Στο 49’ οι Πράσινοι άλλαξαν ωραία την μπάλα έξω απ’ την περιοχή. Ο Ουνάι βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (50’) το Τριφύλλι βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής με τον Ιωαννίδη, όμως ο Ρότα πρόλαβε προτού εκτελέσει ο φορ των Πρασίνων.

Ο προπονητής του Τριφυλλιού θέλησε με τις αλλαγές του να δώσει ώθηση στην ομάδα του, όμως όσο κι αν προσπάθησαν οι Πράσινοι, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Αντιθέτως, η Ένωση έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ με εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ στο 93’.

ΑΕΚ: Στρακόσια, Ρότα (89’ Μήτογλου), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (71’ Λιούμπιτσιτς), Περέιρα (71’ Μάνταλος), Ελίασον (89’ Άμραμπατ), Πινέδα (65’ Γιόνσον), Κοϊτά, Πιερό.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Μπάλντοκ, Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον, Γεντβάι, Αράο (80’ Τσέριν), Μαξίμοβιτς (65’ Πελίστρι), Ουναΐ (80’ Μπακασέτας), Τζούριτσιτς (66’ Μαντσίνι), Τετέ (87’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου