17 Νοεμβρίου 2022

Μπάσκετ γυναικών: ευρωπαϊκή νίκη

Παναθηναϊκός - Λούμπλιν 67-59

Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού επικράτησε της Λούμπλιν με 67-59 στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι και προκρίθηκε στην επόμενη φάση ωστόσο πάει για το καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο καθώς παίζει ρόλο.

Οι «πράσινες» δείχνουν ότι είναι παντός γηπέδου αφού κατάφεραν και νίκησαν και στο κλειστό του Αγίου Θωμά που χρησιμοποίησαν ως Τρίτη έδρα φέτος και δείχνουν ότι δεν χάνουν τον ρυθμό τους.

Το «τριφύλλι» πήρε το προβάδισμα από την αρχή της αναμέτρησης και άντεξε σε όλες τις αντεπιθέσεις που έκανε η αξιόμαχη  Λούμπλιν να πλησιάσει στο σκορ.

Κάρτερ και Πότερ σήκωσαν το βάρος του σκοραρίσματος ενώ πολύ σημαντική ήταν και  η συνεισφορά της Χαιριστανίδου.

Από το πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι ήθελε πολύ το ματς και κατάφερε να πάρει ένα μικρό αλλά κρίσιμο προβάδισμα με 17-13.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την επίθεση του και παράλληλα ήταν ελαφρώς καλύτερος και αμυντικά και κατάφερε να χτίσει διαφορά 10 πόντων στο ημίχρονο με 35-25.

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι στη ροή του αγώνα αφού οι γηπεδούχες είχαν πάντα τον πρώτο λόγο και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης με το ταμπλό να δείχνει το 51-39 στη λήξη του.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενες έκαναν την τελευταία τους αντεπίθεση προσπάθησαν να πλησιάσουν ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε την ψυχή και την ποιότητα να τις κρατήσει μακριά στο σκορ και το τελικό 67-59  βρήκε την ομάδα και τον κόσμου να πανηγυρίζουν έξαλλα την πρόκριση.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Αλεξανδρή 2, Κάρτερ 20(4), Χαιριστανίδου 10, Παυλοπούλου 6, Πότερ 23, Μπουντούρη 1, Κωτούλα, Σωτηρίου 5(1), Θεοδωρομανωλάκη.

Λούμπλιν (Σεφζίκ): Μακ 21, Τρέζιακ 4 (1), Ζιετάρα 1, Κουζούνσκα, Στανατσέφ 17 (4), Κλουντέν 6 (1), Κόσλα, Βινκόφσκα 2,Ζεκ 8 (2).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου