18 Ιουλίου 2014

Αντίπαλος η Σταντάρ Λιέγης

Η κληρωτίδα του 3ου προκριματικού γύρου χαμογέλασε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τη Σταντάρ Λιέγης από το Βέλγιο στην προτελευταία προκριματική φάση πριν τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το «τριφύλλι» ήταν η τελευταία ομάδα που βγήκε από την κληρωτίδα, έτσι το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Βέλγιο στην έδρα της Σταντάρ Λιέγης στις 29 ή 30 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στη Λεωφόρο στις 5 ή 6 Αυγούστου.

Το προφίλ της Σταντάρ Λιέγης:
Σε ένα από τα πιο επεισοδιακά Πρωταθλήματα Βελγίου των τελευταίων ετών, η Σταντάρ Λιέγης δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον τίτλο, παρότι επικράτησε 1-0 της Γκενκ την τελευταία αγωνιστική. Τερμάτισε 2η στο Πρωτάθλημα, με τελικό απολογισμό 49 βαθμούς, 73-28 τέρματα (+45) και πρώτο σκόρερ τον 20χρονο Βέλγο επιθετικό, Μίτσι Μπατσουάγι, με 21 γκολ! Στον πάγκο της βρίσκεται ο Γκι Λουζόν ο οποίος ανέλαβε το καλοκαίρι του 2013 και έχει 30 νίκες, 11 ισοπαλίες και 12 ήττες μέχρι τώρα, δουλεύοντας πολύ με Βέλγους ποδοσφαιριστές. Στο ρόστερ της Σταντάρ «δεσπόζει» ο αρχηγός της και διεθνής αμυντικός με την εθνική Βελγίου, Ζελ Βαν Νταμ, ενώ πέρα από τον Μπατσουάγι στην γραμμή «πυρός» της έχει και τον διεθνή Βέλγο φορ, Ικγόρ ντε Καμάργκο. Στο Κύπελλο Βελγίου η Σταντάρ έφτασε μέχρι τους «16» όπου αποκλείστηκε από την Σερκλ Μπριζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου