9 Ιουλίου 2014

Αποφάσεις ΓΣ Ερασιτέχνη

Ολοκληρώθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη κατά την οποία τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της «τριπλής» ανάπλασης του γηπέδου της Λεωφόρου.

Τα μέλη της «μάνας του λόχου» έδωσαν την έγκριση στον Ερασιτέχνη να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να… προχωρήσει η σύμβαση και να υλοποιηθούν τα έργα που έχει αποφασιστεί ότι θα γίνουν στη Λεωφόρο, ανεβάζοντας τη χωρητικότητα του γηπέδου στις 20.000 θέσεις.
 
Η σύμβαση περιλαμβάνει τα εξής έργα:

1. Δημιουργία δυο πλαϊνών κερκίδων (Τσόχα μια, Αλεξάνδρας άλλη)

2. Δημιουργία τεσσάρων πύργων στα κόρνερ στους οποίους αναμένεται να στεγαστούν θεατές (σουίτες).

3. Καλλωπισμός εξωτερικού χώρου του γηπέδου της Λεωφόρου.

Σε ότι αφορά το κόστος του έργου, οι μηχανικοί του Παναθηναϊκού ανέφεραν ότι το τελικό κόστος κατασκευής θα είναι τα 8.632.311,44 ευρώ, με το συγκεκριμένο έργο να έχει εγκριθεί και να έχει πάρει κονδύλι ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεσμεύθηκε ενώπιον όλων των μελών του ΔΣ του Ερασιτέχνη ότι θα καλύψει αυτή τη διαφορά ώστε να ξεκινήσουν τα έργα, με την έναρξη να είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του 2015.

Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε από όλους ότι προτεραιότητα για τον Σύλλογο είναι να γίνει η Λεωφόρος βιώσιμη, ενώ –δυστυχώς- έγινε γνωστό πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσει προς το παρόν το έργο βύθισης του «Τάφου του Ινδού» για να φιλοξενηθούν τα τμήματα βόλεϊ του Παναθηναϊκού.
 
Champions League σημαίνει… κολυμβητήριο!

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη έδωσε το λόγο στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όπως είπε ο πρόεδρος εδώ και έξι μήνες προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε πόρους για να καλυφθούν τα έξοδα για την ανάπλαση της Λεωφόρου. Εξ αρχής θέλαμε να δημιουργήσουμε δυο κερκίδες και τέσσερις πύργους. Ελπίζουμε μόλις αναλάβει η νέα Περιφερειάρχης να συνεχίσουμε τις συζητήσεις και για τα έργα στον «Τάφο του Ινδού». Εμείς από την πλευρά μας έχουμε προτείνει τρεις λύσεις στον Ερασιτέχνη.

Στην περίπτωση που το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν αγωνιστεί στην Ευρώπη, στο άμεσο μέλλον θα φροντίσουμε να κατασκευαστεί κολυμβητήριο. Στην περίπτωση που η ομάδα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League, θα διατεθούν 300.000 ευρώ για να ξεκινήσει η δημιουργία κολυμβητηρίου κάτω από τις θύρες 13 και 14 το 2016, ενώ αν η ομάδα παίξει στους ομίλους του Champions League, θα ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του κολυμβητηρίου η οποία αναμένεται να αποφέρει κέρδη στον Ερασιτέχνη».

* Ο Ηλίας Μιχαλαριάς ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει τακτική ΓΣ στις 5 Σεπτεμβρίου για να εγκριθεί ο αγωνιστικός προϋπολογισμός των τμημάτων του Συλλόγου για τη νέα χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου