20 Δεκεμβρίου 2015

Πρωταθλητής στην πυγμαχία

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. αναδείχθηκε πρωταθλητής και Πολυνίκης στην Πυγμαχία, έπειτα από την ολοκλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας της κατηγορίας Elite Ανδρών, που διεξήχθη το τριήμερο 17-20/12 στο κλειστό του Εθνικού Γ.Σ. στο Ζάππειο. Με συνολική συγκομιδή 5 μεταλλίων, 2 χρυσά από το Θοδωρή Ριτζάκη και τον Ειρηναίο Τσινάκη, ένα ασημένιο από τον Διονύση Περδικάρη και 2 χάλκινα από τους Διονύση Χελιώτη και Γιάννη Παπανικολάου, το Τριφύλλι κατέκτησε το 31 πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Στους τελικούς της Κυριακής, ο Τσινάκης πέτυχε σπουδαία και ψυχωμένη νίκη απέναντι στον διεθνή πυγμάχο της Πυγμής, Πεφάνη στα σημεία ενώ εντυπωσιακή ήταν η επικράτηση του Ριτζάκη επί του Αλέξανδρου Τσακινίδη του Α.Ο.  Αλεξάνδρου Αχαρνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού εντυπωσίασαν με την παρουσία τους στις κερκίδες του κλειστού, όπου παρευρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, για να στηρίξουν τους αθλητές μας. Αυτός ο τίτλος αποτελεί μεγάλη αναγνώριση και για τη σπουδαία δουλειά του “δάσκαλου” Γιάννη Αϊδινιώτη αλλά και της συζύγου του Μαρίας Καϊάφα, που με την αφοσίωσή τους κατάφεραν να αναγεννήσουν το τμήμα Πυγμαχίας του Παναθηναϊκού και να τον οδηγήσουν σε συνεχείς διακρίσεις.

Ο προπονητής της Πυγμαχίας του Παναθηναϊκού Α.Ο. Γιάννης Αϊδινιώτης δήλωσε στο panathinaikos1908.gr:

“Είμαι ευτυχισμένος για αυτή την επιτυχία και την αφιερώνω στη γυναίκα μου. Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη που κατάφερα να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός το 31ο πρωτάθλημα. Όλοι αθλητές μας είναι παλικάρια και ήρωες. Πάμε για το επόμενο τώρα!”

Ο Θοδωρής Ριτζάκης από την πλευρά του τόνισε: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι νίκησα έναν πυγμάχο που ήταν αήττητος στην Ελλάδα και με μεγάλη εμπειρία στο εξωτερικό, κάτι που σημαίνει πολλά για μένα. Ωστόσο “αγαθά κόποις κτώνται”. Είχα προετοιμαστεί πολύ εντατικά και είμαι χαρούμενος που αναδείχτηκα πρωταθλητής για 2η συνεχόμενη φορά, όπως επίσης και για τον Ρένο Τσινάκη και την επιτυχία του. Όλα αυτά δείχνουν τη δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό, καθώς κάθε φορά κάνουμε κι ένα βήμα παραπάνω, άρα βελτιωνόμαστε. Η πορεία του Συλλόγου είναι ανοδική μέχρι στιγμής και θα συνεχίσει να είναι ανοδική και μέσα στο 2016 που έρχεται . Στόχος μου από δω και πέρα είναι η συμμετοχή μου σε διεθνείς διοργανώσεις. Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στο Γιάννη Αϊδινιώτη, που έχει αναγεννήσει το τμήμα της Πυγμαχίας του Παναθηναϊκού και μαζί με τη διοίκηση αλλά και τους χορηγούς μας, στηρίζουν όλες μας τις προσπάθειες”.

Ο Ειρηναίος Τσινάκης δήλωσε: “Σήμερα δώσαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και καταθέσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Ο στόχος μας δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Αυτό το πρωτάθλημα αποτελεί μεγάλη επιτυχία για όλους. Από δω και στο εξής έρχονται κι άλλες δύσκολες μάχες, με απαρχή τα προολυμπιακά τουρνουά και ελπίζω να είμαστε υγιείς. Προχωράμε δυνατά”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου