4 Φεβρουαρίου 2023

Πόλο: πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου

Παναθηναϊκός - Εθνικός Πειραιώς 6-5

Το αντρικό τμήμα πόλο του Παναθηναϊκού προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου και μάλιστα τη μέρα γενεθλίων του Συλλόγου κάνοντας το καλύτερο δώρο στους «πράσινους» φιλάθλους.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν του Εθνικού με 6-5 σε ένα κλειστό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και επιστρέφουν σε τελικό Κυπέλλου μετά από 8 χρόνια (2015). Ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον αυριανό (4/2, 19:00) τελικό θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη.

Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες και βρήκε ρυθμό στα τελευταία 4 λεπτά του αγώνα, κάμπτοντας την άμυνα του Εθνικού και βρίσκοντας τις κατάλληλες λύσεις για να πάρει μια μεγάλη νίκη-πρόκριση στον τελικό του φετινού Final 4.

Οι δύο ομάδες μπήκαν λίγο νωχελικά στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό να ανοίγει το σκορ με μακρινό σουτ του Χατζηγούλα (1-0) περίπου 3:30’ πριν τη λήξη της περιόδου. Ο Εθνικός όμως απάντησε 30’’ αργότερα με τον Μαθιόπουλο για το 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Στη συνέχεια, το «τριφύλλι» πέρασε ξανά μπροστά (2-1) με γκολ του Άντζιτς στο 4:50, αλλά και πάλι ο Εθνικός έφερε το ματς στα ίσια (2-2) στο 4:14 της 2ης περιόδου. Ο ΠΑΟ πήρε εκ νέου το προβάδισμα (3-2) με τρομερό σουτ του νεαρού Χρήστου Σιαμά στο 1:07 πριν το ημίχρονο.  

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν το πιο φτωχό παραγωγικά με μοναδικό τέρμα το γκολ Κατσαγούνου που ισοφάρισε σε 3-3 για τον Εθνικό στο 1:29.

Στην τελευταία περίοδο και συγκεκριμένα στο 4:51, ο Άντζιτς με κερδισμένο πέναλτι διαμόρφωσε το 4-3 υπέρ του ΠΑΟ. Για ακόμη μια φορά όμως, ο Εθνικός κατάφερε και ισοφάρισε σε 4-4.

Οι αθλητές του κόουτς Μάζη ήταν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και με τους Σγουρίδη και Άντζιτς να σκοράρουν και να δίνουν αέρα δύο τερμάτων στον Παναθηναϊκό 1:55 πριν το τέλος. Τα τελευταία δύο λεπτά είχαν περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο ο Εθνικός κατάφερε με κερδισμένο πέναλτι στα 6’’ να μειώσει για το τελικό 6-5.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μάζης δήλωσε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Το ότι μας παρουσίαζαν ως φαβορί για το σημερινό ματς πρόσθεσε επιπλέον άγχος. Θεωρώ ότι στις λεπτομέρειες και σε πολλά στοιχεία του παιχνιδιού είμαστε καλύτεροι από τον Εθνικό. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί από τη μέρα που ήρθα βλέπω ότι έχουν κάνει τεράστια βήματα. Αύριο τελειώνει το άγχος. Δεν είμαστε φαβορί όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος αλλά είμαστε διεκδικητές και θα το παλέψουμε. Γεννήθηκα στην Πάτρα - Γεννήθηκα αθλητικά στον Παναθηναϊκό».

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 0-1, 3-2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Χωματάς, Δευτεραίος, Τόττης, Άντζιτς 3, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Σιαμάς Π., Αλβέρτης, Κρατημένος, Σιαμάς Χρ. 1, Ζερβουδάκης

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 1, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς, Μπέτο 1, Θεοδόσης, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος 2, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος 1, Ζωγράφος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου