28 Ιανουαρίου 2018

Χ στη Ριζούπολη

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 0-0

Με αρκετή διάθεση αλλά ελάχιστες ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός κράτησε για πρώτη φορά το «0» σε εκτός έδρας αναμέτρηση φέτος, δεν σκόραρε όμως ούτε ο ίδιος απέναντι στον Απόλλωνα μένοντας στο 0-0 στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Γ. Καμάρας» στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Αντίστροφα από ό,τι συμβαίνει συνήθως, η αναμέτρηση είχε πολύ πιο δυναμικό ξεκίνημα σε σχέση με τη συνέχειά της. Οι γηπεδούχοι στο 9’ και ο Παναθηναϊκός στο 11’ έχασαν από μια μεγάλη ευκαιρία προϊδεάζοντας για διαφορετικά πράγματα από όσα τελικά ακολούθησαν. Πρώτα ο Ελμπάζ πήρε την κεφαλιά από το φάουλ του Κούρου με τον Βλαχοδήμο να βρίσκει την μπάλα πριν αυτή χτυπήσει στο αριστερό του δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ο Τσόβιτς νίκησε τον Αλτμαν στο τετ-α-τετ μετά την κεφαλιά πάσα του Δώνη κρατώντας και τη δική του εστία απαραβίαστη. Δεν θα ήταν υπερβολή ωστόσο να υποστηρίξει κανείς πως το δίλεπτο αυτό αποτέλεσε και το highlight του αγώνα από πλευράς «συγκινήσεων». Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλισε χωρίς ευκαιρίες, χωρίς καν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες με την εξαίρεση την σέντρα του Γιόχανσον στο 21’ που πήρε ύψος και κατέληξε στο στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού, ενώ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έλεγχε έτσι κι αλλιώς τη φάση.

Το δεύτερο μέρος ακολούθησε ακριβώς στα χνάρια του πρώτου και το χρονόμετρο της αναμέτρησης έφτασε στο 70’ χωρίς το παραμικρό αξιοσημείωτο γεγονός από πλευράς απειλής ή δημιουργίας φάσεων. Η προσπάθεια του Κουρμπέλη από τη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ και το σουτ του Ελμπάζ από το ύψος της περιοχής σχεδόν αμέσως μετά  πήγαν και πάλι να αυξήσουν την ένταση του ενδιαφέροντος, αλλά έμειναν χωρίς συνέχεια. Ο αγώνας έφτασε μέχρι τη λήξη του χωρίς άλλη φάση και το 0-0 προέκυψε απόλυτα φυσιολογικά με βάση τη φτωχή συγκομιδή που μόλις περιγράψαμε. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός που παρατάχθηκε με μείον δύο ποδοσφαιριστές (Βιγιαφένιες, Χίλιεμαρκ) σε σχέση με τον αγώνα με την Κέρκυρα έμεινε χωρίς εκτός έδρας νίκη για μια ακόμα αγωνιστική, τουλάχιστον ωστόσο κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του για πρώτη φορά σε 15 εκτός έδρας αναμετρήσεις για όλες τις διοργανώσεις στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης: Τσόβιτς, Στάθης, Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Κούρος (39' Χουάρες), Παπάζογλου, Κονέ, Τσουκαλάς (62' Μενδρινός), Αλμπάνης, Ελμπάζ, Ντεβέσα (75' Ανιέτε).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Τζανδάρης (90' Πίσπας), Κουρμπέλης, Λουντ, Χατζηγιοβάνης (80' Κουντουριώτης), Άλτμαν (75' Στάικος), Δώνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου