2 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο ποδόσφαιρο επισημαίνει τα εξής.

Για τον Παναθηναϊκό το ποδοσφαιρικό Grexit αποτελεί την απόλυτη κόκκινη γραμμή και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην γίνει. Δεν θα φέρουμε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα 100 χρόνια πίσω, επειδή ένας ανίκανος Υφυπουργός, μια διεφθαρμένη ομοσπονδία και εγκληματικές συμμορίες θέλουν να το διαλύσουν.

Δυστυχώς  η ΠΑΕ επιβεβαιώνεται δραματικά σε όσα προσφάτως έχει καταγγείλει:

- Την προσχηματική και ανεύθυνη στάση του Υφυπουργού Αθλητισμού που υποκριτικά τιμωρεί ομάδες με απόλυτη σκληρότητα σε βαθμό εξόντωσης για επεισόδια βίας, τα οποία όμως είναι παράγωγα της εκτεταμένης διαφθοράς και των εγκληματικών οργανώσεων που δρουν στο ποδόσφαιρο.

- Την ακατανόητη ενέργεια του κ. Κοντονή να διακόψει τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος που επιφέρει τον κίνδυνο Grexit. Γιατί δεν δέχεται να συνεχιστούν οι αγώνες με ξένους διαιτητές (πρόταση που επανειλημμένα έχει θέσει ο Παναθηναϊκός); Γιατί δεν συναινεί να γίνουν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών; Η έστω αφού διακόπτει το Κύπελλο γιατί δεν διακόπτει και το Πρωτάθλημα (κάτι που φυσικά μας βρίσκει κάθετα αντίθετους);

Ο Υφυπουργός κ. Κοντονής αλλά και συνολικά η κυβέρνηση οφείλουν τώρα να λύσουν το Γόρδιο Δεσμό που οι ίδιοι δημιούργησαν (και μάλιστα με απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου). Να καθαρίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από τη διαφθορά, καθώς οι υποθέσεις λιμνάζουν εδώ και καιρό στη Δικαιοσύνη και όχι να τιμωρούν ομάδες, φιλάθλους και το ίδιο το ποδοσφαιρικό προϊόν.

Η διοίκηση της ΕΠΟ αντί παραιτήσεως επιλέγει την τυφλή σύγκρουση, κάτι που εμείς τουλάχιστον αναμέναμε. Έτσι η πρωτοβουλία περνά στους κατ’ εξοχήν αρμοδίους της FIFA και της UEFA. Αντί να έρχονται ως τιμωροί, να έρθουν στη χώρα ως αρωγοί. Να στείλουν τώρα, επί τόπου κλιμάκιο αρμοδίων που θα αναλάβει να καθαρίσει το άρρωστα διεφθαρμένο καθεστώς της ΕΠΟ, να επιβάλει λύσεις στο χρόνιο διαιτητικό πρόβλημα αλλά και στα άλλα χρονίζοντα προβλήματα της ομοσπονδίας.

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός χαιρετίζει και στηρίζει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, όπως αυτή των 11 Π.Α.Ε., που με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε. Ξάνθης, Χ. Πανόπουλου επιχειρεί να προτείνει λύσεις που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.

Επίσης η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός, μαζί με όσους το επιθυμούν, προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία προς την UEFA και τη FIFA ώστε να βοηθήσει στην επιτάχυνση των οποίων λύσεων προκρίνουν οι διεθνείς ομοσπονδίες που θα οδηγούν μακριά από το Grexit.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου