5 Δεκεμβρίου 2021

Ευρωπαϊκή νίκη το μπάσκετ γυναικών

Παναθηναϊκός - Χατάι 85-73

Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού επικράτησε εντός έδρας της Χατάι με 85-73 και πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στον όμιλο και αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι από την Ευρώπη.

Πετυχημένη κρίνεται η επιστροφή του ΠΑΟ μετά από πολλά χρόνια στην Ευρώπη και στο γυναικείο μπάσκετ , αφού πέτυχε τη δεύτερη νίκη  στον όμιλο και έδειξε ότι η φανέλα είναι πάντα βαριά εκτός συνόρων. Το «τριφύλλι» επικράτησε της Χατάι και έδειξε ότι μπορεί να επενδύσει σε αυτή τη χρονιά για το μέλλον.

Στην πρώτη περίοδο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ σοβαρός στο επιθετικό κομμάτι και χάρη στην αμερικανική τριπλέτα Χολμς-Κάιζερ και Ριντ κατάφερε και ήταν μπροστά στο σκορ.

Στα μισά της πρώτης περιόδου είχε προβάδισμα με 15-13 ενώ στο δεύτερο μισό της περιόδου συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό στην επίθεση και βελτίωσε την άμυνα της με τη λήξη της περιόδου να είναι 28-22.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα Χολμς και Ριντ σημείωσαν και οι δύο από οκτώ πόντους ενώ η Κάιζερ είχε 9 πόντους.

Στη δεύτερη περίοδο ο ΠΑΟ μπήκε και πάλι δυναμικά και παρότι δεν είχε την ίδια επιθετική ορμή ήταν ακόμα πιο προσεκτικός στην άμυνα και μεγάλωσε τη διαφορά σε 37-30 στα μισά της περιόδου. Επιθετικά συνέχισε να βασίζεται στις ίδιες αθλήτριες.

Στο δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι με κάθε τρόπο και παράλληλα μπλόκαρε την αντίπαλο του με κάθε τρόπο και το σκορ του ημιχρόνου ήταν 53-35 με την αμερικανική τριάδα να έχει συμπληρώσει σχεδόν όλους τους πόντους της ομάδας.

Στην τρίτη περίοδο οι άμυνες έσφιξαν ωστόσο ο ΠΑΟ κατάφερε και διατήρησε το προβάδισμα αλλά η διαφορά έπεσε στο 64-55 και τελικά έληξε με 66-57.

Στην τελευταία περίοδο το «τριφύλλι»  ο ΠΑΟ παρέμεινε σε θέση οδηγού στο σκορ στα μισά της περιόδου με 74-68. Στο δεύτερο μισό της τελευταίας περιόδου ο ΠΑΟ ήταν σοβαρός διατήρησε το προβάδισμα και τελικά επιβλήθηκε με 85-73.

Αναλυτικά τα Δεκάλεπτα του αγώνα: 28-22, 53-35, 66-57, 85-73

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 28(1), Λύμουρα 7(1), Στακ 4, Χολμς 25(4), Κάιζερ 21, Κωτούλα, Μπουντούρη, Χατζηνικολάου.

Χατάι (Μπας) : Έλενμπεργκ 30, Γκορίνι 11, Ακμπάς 7, Γκιουνάι, Ακγκούν 3, Οκτέν 6, Μπράουν 16 και Εμιρτεκίν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου