16 Σεπτεμβρίου 2016

Ήττα από Άγιαξ

Παναθηναϊκός - Άγιαξ 1-2

Ακριβά πλήρωσε τα λάθη του ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του παιχνίδι στον έβδομο όμιλο του Europa League, καθώς λόγω αυτών ήταν που έχασε με 1-2 από τον Άγιαξ, στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Μάλιστα, πέραν των τριών βαθμών, το «τριφύλλι» έχασε για το επόμενο ματς στη διοργάνωση με τη Θέλτα Βίγκο τόσο τον Ιβάν Ιβανόφ όσο και τον Μουμπάρακ Γουακάσο, αφού αμφότεροι αποβλήθηκαν με κόκκινες κάρτες.

Ειδική μνείας χρίζει και ο Μάρκους Μπεργκ, όχι μόνο λόγω του γκολ που πέτυχε αλλά και της 50ης εμφάνισής του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα με όλες τις ομάδες όπου έχει αγωνιστεί. Όπως επίσης και το ότι, κόντρα στον «Αίαντα», έκανε το ντεμπούτο του για την ομάδα μας ο Κρίστοφερ Σάμπα, που μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση!

Αναφορικά με το παιχνίδι, τώρα, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά, πίεσε τον Άγιαξ και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 5’ με τον συνήθη ύποπτο Μπεργκ να σκοράρει εκ νέου απέναντι σε Ολλανδούς, μετά το τέρμα που πέτυχε στο Σουηδία-Ολλανδία, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στη φλεγόμενη Λεωφόρο!

Ωστόσο, στα τελευταία 15 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν αρκετά μέτρα, φρόντισαν να «φορτώσουν» την αριστερή πλευρά τους και εκμεταλλευόμενοι το πρώτο λάθος του Ιβανόφ, να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Τραορέ.

Στο 60ο λεπτό ο Άγιαξ πήρε το προβάδισμα, από το «δώρο» του Μέστο και το πέναλτι πάνω στον Ντάικς το οποίο δεν μετέτρεψε σε γκολ ο Κλάασεν αλλά ο Ρίντεβαλντ στην επαναφορά της μπάλας από την απόκρουση του Στιλ.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής (68’ Βιγιαφάνιες), Μολέντο, Ιβανόφ, Χουλτ, Λεντέσμα (65’ Λέτο), Ζέκα, Λουντ (73’ Σάμπα), Γουακάσο, Μπεργκ.

Αγιαξ: Ονάνα, Φίργκεφερ, Σάντσες, Φέλτμαν, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Κλάασεν (90’ Σόνε), Γκουντέλι, Ζίγεχ, Γιούνες (86’ Σιντγκράβεν), Τραορέ (72’ Ντόλμπεργκ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου