18 Σεπτεμβρίου 2016

Τεσσάρα στον ΠΑΣ

Ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τις νίκες του στη φετινή Super League, καθώς κέρδισε με το εντυπωσιακό 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την τέταρτη αγωνιστική του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Με αρκετές αλλαγές στο βασικό του σχήμα και τους Σάμπα, Κουλιμπαλί να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους, όπως κι ο Εμποκού που μπήκε ως αλλαγή, το «τριφύλλι» όχι μόνο πήρε άνετα το «τρίποντο» αλλά θα μπορούσε να είχε σημειώσει και περισσότερα τέρματα απέναντι στους Ηπειρώτες!

Με αυτή της την πειστική εμφάνιση, η ομάδα μας έδειξε πως ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο το αποτέλεσμα με τον Άγιαξ, ενώ παράλληλα διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League, καταφέρνοντας μάλιστα να μην δεχθεί γκολ για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι δυνατά, θέλοντας να εκμεταλλευθεί τη δύναμη της έδρας, με τον Σάμπα να παίζει κυρίαρχο ρόλο στις επιθέσεις του, κυρίως από «στημένες» φάσεις.

Η -απόλυτα δικαιολογημένη- αποβολή του Πασχαλάκη πριν ακόμα συμπληρωθεί το ημίωρο έκανε το έργο του ΠΑΣ δυσκολότερο, ενώ η είσοδος του Βιγιαφάνιες ήταν εκείνη  που σε συνδυασμό με την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2 με ρόμβο έκανε τους γηπεδούχους ακόμα πιο απειλητικούς.

 Οι συνεργασίες και το πρεσάρισμα ψηλά είχαν σαν αποτέλεσμα, μάλιστα, να έρθει και το… πολυπόθητο 1-0 προτού οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, με τον «σεληνιασμένο» το τελευταίο διάστημα Μπεργκ να ανοίγει το σκορ για τον Παναθηναϊκό, στο 38’. Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σουηδός επιθετικός είχε και δοκάρι!

Στην επανάληψη, στόχος των «πράσινων» ήταν να «καθαρίσουν» όσο πιο γρήγορα γινόταν την υπόθεση νίκη και κάπως έτσι έγινε. Στο 54ο λεπτό, ο σκόρερ Μπεργκ έγινε δημιουργός και ο Λουντ πέτυχε το πρώτο του φετινό τέρμα, δίνοντας πρόωρο τέλος στο ματς!

Οι Ηπειρώτες στάθηκαν άτυχοι στο 68’, αφού, με τον Ακόστα να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο τραυματίας, δεν είχαν άλλη αλλαγή να κάνουν με αποτέλεσμα να μείνουν με εννιά παίκτες μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Κάτι που δεν συγχώρησαν οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι, οι οποίοι όχι μόνο δεν απειλήθηκαν καθόλου από τον αντίπαλό τους αλλά στον αντίποδα κατάφεραν να πετύχουν δυο ακόμα γκολ, ένα με τον Μπεργκ στο 76’ κι ένα με τον Λέτο, που σκόραρε για δεύτερο σερί ματς Πρωταθλήματος, δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Κουλιμπαλί, Μολέδο, Σάμπα, Ιβανόφ (34’ Βιγιαφάνιες), Χουλτ, Ζέκα, Λεντέσμα, Λουντ (57’ Εμποκού), Λέτο, Μπεργκ (78’ Ρινάλντι).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Ακόστα, Κούτρης (62’ Ζάιρο),  Κοζορώνης, Γιάκος (46’ Γαρουφαλιάς), Ναδάλες, Μαμπουλού (26’ Περιστερίδης), Κόντε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου