18 Σεπτεμβρίου 2016

Αντίο στον Διαμαντίδη

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποχαιρέτισε τον Δημήτρη Διαμαντίδη με τον τρόπο που του αρμόζει!

Ο εμβληματικός αρχηγός του «τριφυλλιού» αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την πράσινη φανέλα στη φιλική αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία έπεσε η αυλαία του «Diamonds Are Forever», του μεγαλύτερου τουρνουά που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Για την ιστορία ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 80-73 της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Άλλα, ήταν τα σημαντικά. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης φόρεσε τη φανέλα του «τριφυλλιού» για ύστατη φορά, δίνοντας την τελευταία «παράσταση» ως αθλητής μπροστά στο κοινό της ομάδας. Λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου η φανέλα με το νούμερο 13 πήρε τη θέση της στην οροφή του ΟΑΚΑ δημιουργώντας ρίγη συγκίνησης σε παρκέ και εξέδρα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης βραβεύτηκε από τον ιστορικό ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλο Γιαννακόπουλο, τον Θανάση Γιαννακόπουλο, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο καθώς και από τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα Lassa (η Μακάμπι Fox Τελ Αβίβ τον είχε βραβεύσει την Παρασκευή). Από μέρους της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός βράβευσε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο «Diamonds Are Forever» δια χειρός Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 39-48, 63-63, 80-73

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σίνγκλετον 8, Νίκολς 9, Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 8, Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 9 (1), Φελντέιν, Διαμαντίδης, Γκιστ 8, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 18 (3), Καλάθης 14 (2)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Nτε Κολό 13, Τεόντοσιτς 5 (1), Όγκουστιν 18, Μαλέικο, Φριντζόν 8 (1), Τζάκσον 5, Σταρατέλεφ, Λαζάρεφ 6, Χίγκινς 6, Λοπάτιν, Χριάπα 6, Κουρμπάνοφ 6, Βοστρίκοφ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου