25 Απριλίου 2024

Σούπερ Λίγκα: βαριά ήττα από ΑΕΚ

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0

Βαριά ήττα υπέστη ο Παναθηναϊκός από την ΑΕΚ στην OPAP Arena. Οι Πράσινοι σε ένα απ’ τα κρισιμότερα παιχνίδια της σεζόν, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 3-0 και να μείνουν τέσσερις βαθμούς πίσω απ’ τους Κιτρινόμαυρους στη μάχη για τον τίτλο κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε.

Τίποτα δεν λειτούργησε σωστά για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ που υπέστη μια επώδυνη ήττα έπειτα από τέσσερις σερί νίκες στη διαδικασία των play offs. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γρήγορο γκολ που δέχθηκαν οι Πράσινοι (όπως ακριβώς συνέβη και στα τρία προηγούμενα ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) αλλά και ο διαιτητής με τον VAR, οι οποίοι σε ένα κομβικό σημείο δεν είδαν πέναλτι που έγινε στον Κώτσιρα.

Η ΑΕΚ απείλησε στο 5’ με κεφαλιά του Πόνσε που κατέληξε άουτ, όμως βρήκε τον δρόμο προς στα δίχτυα δύο λεπτά αργότερα. Στο 7’ ο Ελίασον έκλεψε στον χώρο του κέντρου απ’ τον Αράο, ο Πινέδα πάσαρε στον Σουηδό που κινήθηκε εντός περιοχής και με ένα δυνατό σουτ πέτυχε το 1-0.

Οι Πράσινοι απείλησαν άμεσα καθώς στο 9’ ο Παλάσιος επιχείρησε να σκοράρει με ένα δυνατό βολέ που έφυγε άουτ, ενώ στο 14’ ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Πόνσε.

Στο 27’ ο Κώτσιρας ανατράπηκε εντός περιοχής απ’ τον Αραούχο, αλλά ούτε ο διαιτητής, ούτε ο VAR είδαν την καταφανέστατη παράβαση. Το Τριφύλλι είχε μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 34’ αλλά η μπάλα κατέληξε και πάλι άουτ.

Η ΑΕΚ έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ στο 38’. Ο Κώτσιρας γύρισε την μπάλα από πλάγιο άουτ στον Ακαϊντίν, ο οποίος πάσαρε αδύναμα προς τον Ντραγκόφσκι. Ο Πόνσε έκλεψε την μπάλα, βγήκε απέναντι από τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και πλάσαρε για το 2-0.

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε διπλή αλλαγή (Βιλένα και Σπόραρ αντί Παλάσιος και Λημνιού) διαφοροποιώντας και τον σχηματισμό σε 3-5-2. Οι Πράσινοι πήραν περισσότερα ρίσκα θέλοντας να κυνηγήσουν την ανατροπή και η ΑΕΚ βρήκε χώρους για να απειλήσει.

Στο 61’ οι γηπεδούχοι είχαν διπλό δοκάρι με τον Πινέδα και τον Πόνσε και στο 69’ πέτυχαν το 3-0. Ο Πίνεδα σέντραρε απ’ τα δεξιά, ο Γκατσίνοβιτς έκανε την προβολή, ο Γεντβάι και ο Ντραγκόφσκι απομάκρυναν αρχικά τον κίνδυνο αλλά ο Ελίασον που ακολούθησε τη φάση σκόραρε από κοντά. Όσο κι αν προσπάθησαν οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν να επανέλθουν με αποτέλεσμα να υποστούν μια βαριά ήττα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (76’ Άμραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (82’ Μάνταλος), Ελίασον (77’ Μήτογλου), Αραούχο (58’ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76’ Γκαρσία)

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (77’ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ (64’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (64’ Βέρμπιτς), Λημνιός (46’ Σπόραρ), Παλάσιος (46’ Βιλένα), Ιωαννίδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου