21 Δεκεμβρίου 2017

Ξεφτίλα στο Κύπελλο

Λαμία - Παναθηναϊκός 4-1

Προσθέτοντας άλλη μια τραγική εμφάνιση στο φετινό του παθητικό, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε κατά κράτος και από τη Λαμία με το τελικό 4-1 να της δίνει μεγάλο πλεονέκτημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Λαμίας στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Πριν καλά καλά διαλυθεί η αβεβαιότητα για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης λόγω της εμφανούς ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου και των δύσκολων καιρικών συνθηκών η γηπεδούχοι είχαν προλάβει να προηγηθούν με τον Πίτι να σκοράρει στο 5’ και τον Παναθηναϊκό να διατηρεί την κακή του συνήθεια και να δέχεται γκολ στην πρώτη φάση του αντιπάλου. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία, αλλά γενικά η αξιολόγηση της αναμέτρησης και η προσέγγισή της από αγωνιστική σκοπιά δεν μπορεί να γίνει με φυσιολογικούς όρους και κριτήρια, καθώς οι 22 ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να παίξουν «κανονικό» ποδόσφαιρο. Παρά ταύτα, η πίεση που ασκήθηκε προς την περιοχή του Μελίσσα απέδωσε κάποιες ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Λουντ. Η εικόνα του αγώνα σε καμία περίπτωση δεν προϊδέαζε για αυτό που θα ακολουθούσε καθώς η Λαμία που φαινόταν να αρκείται στο προβάδισμά της όχι μόνο κατάφερε να το διπλασιάσει με τον Παντελιάδη στο 42’ σχεδόν από το πουθενά, αλλά κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το «αδιανόητο» για τη ροή του αγώνα 3-0 χάρη στο δεύτερο γκολ του Πίτι στις καθυστερήσεις πριν την ανάπαυλα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πραγματοποίησε δύο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης, ρίχνοντας στη… μάχη τους Μολίνς και Δώνη, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει νωρίς για να μπει ξανά στο παιχνίδι, όμως σαν να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα, αυτή τη φορά ήρθε και η παράμετρος διαιτησία να σταθεί απέναντί του. Ο Κουρμπέλης σημείωσε γκολ με κεφαλιά στο 50’, αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε ως offside έπειτα από λανθασμένη υπόδειξη του επόπτη! Στη συνέχεια υπήρξαν ευκαιρίες, αλλά μόλις στο 82’ ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να δει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας με την υπέροχη λόμπα του Μολίνς. Κι εκεί που το «τριφύλλι» ανέβαζε την πίεσή του για να πετύχει ένα ακόμη καλύτερο σκορ εν όψει της ρεβάνς, ήρθε μια νέα παιδιάστικη αβελτηρία στην αμυντική λειτουργία στο 90’ για να δώσει την ευκαιρία στον Μπλάζιτς να σημειώσει το 4-1 και να δώσει στην ομάδα του όχι μόνο ένα τεράστιο πλεονέκτημα πρόκρισης, άλλα ίσως και τη σπουδαιότερη νίκη στην ιστορία της.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λαμία: Μελίσσας, Παντελιάδης, Αναστασόπουλος (70' Μπλάζιτς), Κουκόλης, Ασίγκμπα, Όμο, Καραγιάννης (56' Μπουλούλης), Πίτι, Βουό (87' Πατσαρούχας), Βασιλαντωνόπουλος, Τσούκαλος.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης (46' Δώνης), Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Αλτμαν (69' Μουνιέ), Πίσπας (46' Μολίνς).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου