17 Δεκεμβρίου 2023

Φώτης Ιωαννίδης: 7 ευρωπαϊκά γκολ

Μια σπουδαία και συνάμα ιστορική επίδοση πραγματοποίησε ο Φώτης Ιωαννίδης κατά τη διάρκεια της εφετινής ευρωπαϊκής πορείας του Παναθηναϊκού. Με το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ο στράικερ του Τριφυλλιού έφτασε σε μια σεζόν τα επτά τέρματα στα Κύπελλα Ευρώπης, επίδοση που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση όλων των εποχών στην ιστορία του Παναθηναϊκού!

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο θρυλικός Αντώνης Αντωνιάδης με τη μυθική επίδοση των δέκα γκολ σε μια αγωνιστική περίοδο, στον δρόμο προς τον τελικό του 1971 κατά το Έπος του Γουέμπλεϊ. Ο «ψηλός» έγραψε «χρυσή» ιστορία καθώς κανείς άλλος, στα χρόνια που ακολούθησαν, δεν πλησίασε αυτό το μοναδικό επίτευγμα.

Μεγάλοι σκόρερ, που διέπρεψαν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, σταμάτησαν στα έξι ευρωπαϊκά γκολ σε μια σεζόν: ο «μικρός μέγας» Δημήτρης Σαραβάκος το 1987-88 στη σπουδαία πορεία μέχρι τους προημιτελικούς του Κυπέλλου UEFA, ο αρχισκόρερ της ομάδας Κριστόφ Βαζέχα το ονειρεμένο 1995-96 μέχρι και τον ημιτελικό του Champions League, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου το αξέχαστο 2001-02 στο δρόμο προς τα προημιτελικά του Champions League και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης το 2009-10 στα προκριματικά του Champions League και στη συνέχεια μέχρι τους 16 του Europa League. Αν μη τι άλλο, τα ονόματα που άφησε πίσω του ο Φώτης Ιωαννίδης αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τη σημαντικότητα του επιτεύγματός του.

Ο 23χρονος επιθετικός πέτυχε το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ της καριέρας του στα καλοκαιρινά προκριματικά απέναντι στην Ντνίπρο (1-3). Ακολούθησε η… πεναλτάρα στο Βελοντρόμ που έστειλε το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ στην παράταση πριν από την πανηγυρική πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Η συνέχεια ήρθε στους ομίλους του Europa League, όπου ο Φώτης σκόραρε πέντε φορές! Πέτυχε ένα γκολ στο 2-0 επί της Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ, από ένα τέρμα στα δύο παιχνίδια με τη Ρεν, ένα ακόμα στο εκτός έδρας ματς με τη Βιγιαρεάλ και το πέμπτο στους ομίλους -έβδομο συνολικά- και τέταρτο σερί στην Ευρώπη, στο τελευταίο ματς με τη Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου